“Ko je iz vrha MUP politički mentor Dijane Hrkalović”

0
597

Pokret Dveri zatražio je danas od nadležnih institucija da objasne zašto “još nije uhapšen” bivši državni sekretar MUP-a Dijana Hrkalović koja je, kako se navodi, u režimskim medijima označena kao neko je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pripremao državni udar.

Dveri su uoči najavljene, pa otkazane i za sledeću nedelju opet najavljene sednice Saveta za nacionalnu bezbednost upitale “ko je iz vrha Srpske napredne stranke bio politički mentor Dijane Hrkalović, ko ju je doveo u BIA, potom u MUP, a onda postavio i za državnog sekretara”.

“Da li je Dijana Hrkalović bila mafijaška vez u vrhu MUP-a i kako je to dozvoljeno od strane bivšeg ministra policije, a sadašnjeg ministra odbrane i drugog čoveka SNS Nebojše Stefanovića, s kojim se stalno zajedno pojavljivala u javnosti? Zašto Stefanović još uvek nije priveden i saslušan na te okolnosti i zašto se ne traži njegova odgovornost”, upitale su Dveri.

Zatražili su i odgovor na pitanje da li je Stefanović “zajedno s Veljkom Belivukom, tajni suvlasnik jednog od restorana u beogradskoj Beton hali”.

“Da li su Goran i Aleksandar Papić, bliski saradnici Nebojše Stefanovića, održavali kontakte s kriminalnom grupom Veljka Belivuka i s kojim ciljem? Da li je Slaviša Kokeza, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, sugerisao Aleksandru Kajmakoviću, vlasniku više beogradskih ugostiteljskih objekata, da angažuje kriminalnu grupu Veljka Belivuka kao obezbeđenje, i kakve onda Slaviša Kokeza ima veze s njom”, upitali su iz pokreta Dveri.

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost najavljena je za večeras u 19 časova, ali je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da bi moglo doći do pomeranja satnice ili odlaganja jer su nadležne službe došle do novih informacija u okviru istrage o Belivukvoj kriminalnoj grupi.

Izvor: Otvoreno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime