Ko je Milan Božić? Nekada leva ruka Mire Marković, a danas desna Aleksandra Vučića

1
1411
Milan Božić / Foto: Printscreen

Vučićev je predsednik Nadzornog odbora Telekoma a živi u stanu od 2.2 ara (220m2). Fascinantno je kako profesor Beogradskog univerziteta karijeru završava kao egzekutor jednog od naprljavijih Vučićevih poslova koji će narednih godina biti u žiži javnosti – u pitanju je Telekom Srbija.

Rođen je 1952. godine u Beogradu.Bio je dekan Prirodno-matematičkog fakulteta sedam godina, do 1994. a u vreme dok je profesor bila i njegova drugarica Mirjana Marković, supruga Slobodana Miloševića.U javnosti je bio poznat i po braku sa novinarkom Sanjom Purić nekadašnjom članicom JUL-a ali i po tastu, dr Jagošu Puriću, prvoborcu Osme sednice, kumu i jastrebu Mire Marković .

Bio je republički i savezni poslanik, kao i potpredsednik Skupštine Beograda za vreme čuvene gradske vlasti SPO. U javnosti se najviše isticao kao savetnik Vuka Draškovica, ali i ministar bez portfelja u Saveznoj Vladi za vreme NATO bombardovanja. Bio je član Demokratske stranke, Srpske liberalne stranke, Srpskog pokreta obnove i na kraju Srpske napredne stranke.

Mirjana Marković / Foto: Printscreen

Ipak njegovo političko delovanje najviše je obeležila neskrivana saradnja sa predsednicom Jul-a i Miloševićevom suprugom ali i ključna uloga u smenjivanju Zorana Đinđica sa mesta gradonačelnika Beograda. Miru Marković, kako sam navodi, poznavao je još iz vremena kad su se zajedno zaposlili na Prirodnomatematičkom fakultetu 1974. Viđali su se i družili na fakultetu, navodio je Božić, jer „zašto bi trošili pare u ‘komunalcu'“, iako je bio pogodna kafana između Gradskog komiteta i okolnih fakulteta“.

Na jednoj promociji knjige Mire Marković, Božić je rekao za autorku da „savršeno vrši predviđanje rata i savršeno razume problem referendumskog izjašnjavanja naroda“. Za Miru je govorio da „ima jedan srbijanski nacin političkog mišljenja, urbanizovan…“. Za Danu Drašković sa kojom je takođe bio izuzetno prisan, govorio je pak, da „ima tu dinarsku violentnost koja u velikim komadima grabi i hvata stvarnost“. Neki put, govorio je on, „ubode jedna(Mira), a neki put – druga (Dana)“.

Da Vas podsetimo:  ČETVRTI RAJH PROTIV SPC
Aleksandar Vučić / Foto: YouTube Screenshot

U Vučićevu stranku učlanio se 2011.godine a već 2012.postaje predsednik Nadzornog odbora Telekoma u kome prima mesečnu naknadu od astronomskih 502.853 dinara koliko je upravo on prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije jos 2016. godine. Prema tim, njegovim podacima, na Matematičkom fakultetu mesečno prima 145.164 dinara, a na Matematičkom institutu 87.974 dinara.

Živi u superluksuznom stanu od 220m2 o kome su objavljivane novinarske reportaže i u kojima se sam Božić hvalio raskošem. Aleksandar Vučić, u svojstvu generalnog sekretara Šešeljeve SRS-a, svojevremeno je govorio da poznaje mnogo profesora, ali da nijedan od njih nema tako ogroman, luksuzno opremljen stan.“ Božić je stan najverovatnije stekao „pošteno“, dok je bio gradski funkcioner.“ – govorio je Vučić.

Poslednjih godina prilično uspešno se krije od javnosti, ako se izuzme celodnevno sedenje po beogradskim kafanama. Ostaje da se vidi kako će objasniti poslovnu agoniju Telekoma i mnoge odluke u kojima je bio glavni akter.

Izvor: Direktno.rs

1 KOMENTAR

  1. UMESTO KOMENTARA: „Beograd je oduvek raspolagao velikm stambenim fondom, znam to jer sam svojevremeno radio u građevinarstvu. To su stanovi koji gradu pripadnu po raznim osnovima – smrću, individualnih vlasnika i slično, a u ono vreme i po osnovu raseljavanja radi uređenja građevinskih površina – raseljena lica nisu dobijala stanove u vlasništvo, već kao nosioci stanarskog prava, pa kad se isele stan odlazi u gradski stambeni fond. Taj stambeni fond je za vreme SPO-a devastiran. Pogledajte o tome više u tekstu “Kucamo na vrata zaboravljenih asova” – Milan Božić (prof. dr. jbt.) na http://www.opancar.com a videćete i čime se pomenuti Božić, tadašnji funkcioner SPO-a, a danas SNS-a, ovajdio. Možete li zamisliti, čime li su se Draškovići – Vuk i Dana, ovajdili. Pokojnog Veselina Boškovića, Daninog brata, pre toga službenika u opštini Savski Venac, su postavili za direktora Direkcije za gradsko građevinsko zemljište, bliže i dalje rođake na razna druga atraktivna mesta…“ Izvod iz teksta “Kucamo na vrata zaboravljenih asova” – Milan Božić (prof. dr. jbt.) na http://www.opancar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime