Ko je osoba koja je narod nazvala „Đilasovim fašistima“?

2
1262
Marija Obradović / Foto: YouTube Screenshot

Marija Obradović, potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, koja je ocenila sinoćni protest ispred Narodne Skupštine kao nasilno ponašanje „Đilasovih fašista“, krajem decembra, prošle godine proglašena je za savetnicu u Srbijagasu.

Obradović je poznata po tome da slobodne građane iliti, kako ih ona etiketira „Đilasove fašiste“, često osuđuje zbog protivljenja režima njenog nadređenog, Aleksandra Vučića.

– Ne pristajem da me grupe razularenih Đilasovih huligana upozoravaju da u mojoj zemlji nešto ne štima! Normalan građanin Srbije gleda zbunjen i zabrinut kako ološ provaljuje bez ikakvog razloga i svrhe u Skupštinu, napada policiju, ne dozvoljava kolima Hitne pomoći da prođu. Ovakvo nasilno ponašanje Đilasovih fašista i batinaša, mora biti sankcionisano. Ovo nije lice Srbije, nije spontan skup ljudi s decom, ovo je očajnički pokušaj raspale opozicije da napravi dodatni haos u inače kompleksnoj situaciji u zemlji, izazvanoj epidemijom kovida – oglasila se ona sinoć.

Naime, Obradović je krajem 2019. postala savetnica za bezbednost u javnom preduzeću „Srbijagasa“, čiji je generalni direktor visoki funkcioner socijalista Dušan Bajatović.

Odluku da ona dobije ovu funkciju, pojedini politički analitičari ocenili su kao potez koji bi se kosio sa aktivnostima i zaduženjima Obradović, s obzirom da je ona predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

Takođe, na zvaničnom sajtu Agencije navedeno je da je poslednji put Obradović prijavila imovinu u januaru ove godine, ali nema nikakvih podataka o eventualnom postavljenju za savetnika niti o „nadoknadi“ za obavljanje te funkcije.

Ona ima primanja narodne poslanice u visini od 108.000 dinara, dvosoban stan, automobil marke BMW iz 2008. godine, motocikl iste godine proizvodnje, a nema štednju u bankama.

Jedna od nepoznanica odnosi se i na to da li je Marija Obradović „dobila zeleno svetlo“ vrha stranke za angažovanje u Srbijagasu ili je to rezultat njenog „solo“ dogovora sa Bajatovićem.

Da Vas podsetimo:  Mihajlović predložila Hilu strateško partnerstvo sa SAD kakvo Srbija ima sa Rusijom i Kinom

Obradović je profesionalnu karijeru započela 1991, kao voditeljka i novinarka na RTV Kruševac. Od 1994. do 1998. radila je za JP „Ibarske vesti“ i RTV Kraljevo. Od 2008. do 2012. radila je u Informativnoj služi SNS, a od 2012. do 2015. godine bila je članica Programskog odbora RTS. Za narodnu poslanicu prvi put je izabrana 2012.

Izvor: Direktno.rs

2 KOMENTARA

 1. Za @Miodraga Kulica :
  Razocarani ste sto srpska mladost sedi ?
  Razlog je jasan. To je najbolji nacin da se neutralisu i izoluju parapolicijski agenti-provokatori u kapuljacama, ubaceni medju gradjane, zaduzeni za stvaranje haosa, bacanje kamenja na policiju, paljenje policijskih vozila i dr. Oni su prekjuce upali u Skupstinu, upalili jedno vozilo i izazvali brutalnu akciju policije.

  Njihov zadatak je da ogade i obesmisle gradjanske proteste. To je stari oprobani metod koji u Evropi, (narocito u Francuskoj) koristi policija.

 2. Evo, zašto odvažni mladi beže iz Srbije
  Dok masa inženjera beži iz Srbije, jer neće da budu kelneri i raznosači pica, SNS kadrovi imaju po nekoliko plaćenih mesta u upravnim odborima javnih preduzeća i firmi a da pritom nemaju nikakve kvalifikacije.
  Naprimer, Danica Drašković – supruga nesrećnog Vuka Draškovića – po struci pravnik u penziji, je „savetnica“ (čega?) u Upravnom odboru NISA i ima platu 7000 evra (to je 10 plata lekara specijalizanta!) a pojma nema o naftnoj problematici.
  Tako i ova Marija Obradović, bivša novinarka, nema nikakvih znanja potrebnih Srbijagasu a sedi u Upravnom odboru i prima veliku platu – pretpostavljam nekoliko hiljada evra.
  A, takvih primera vezanih za SNS vlast (i koaliciju) ima, ne na stotine, već na više hiljada!!
  Šta čeka srpska mladost, budući inženjeri i drugi stručnjaci? Zar vam ovi primeri ne bude savet i razum? Srpska mladost sedi danas i bezbrižno ćaska na protestima u Beogradu i Novom Sadu i uzvikuje jedine parolu „Sedi dole“! Vučić će ih svakako pohvaliti za ovo fino ponašanje, presrećan što ih je posle dva dana protesta zaplašio, i obećaće im zlatan posao – da motaju kablove i pletu džempere! Možda bi najprikladnija poruka ovim mladima bila – koliko uložite toliko ćete i dobiti.
  Dr Miodrag Kulić, Nemačka

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime