Ko je rekao – plagijat?

0
872

Nebojsa-Stefanovic-TanjugDakle, nedvosmisleno je utvrđeno da doktorat Nebojše Stefanovića nije plagijat!

Možda podseća na neke, donekle je kopija, tu i tamo je prepisano po sto- dvesta pasusa, ali plagijat definitivno nije, jer na koricama jasno piše: Nebojša Stefanović, što je nezavisnoj komisiji bilo sasvim dovoljno da potvrdi verodostojnost rada, s obzirom da je reč o izuzetno retkom imenu i prezimenu u nas!

Preme rečima jednog od članova pomenute komisije, proces provere doktorata podrazumevao je korišćenje najsavremenijih metoda, od upoređivanje otisaka prstiju ministra policije i onih nađenih na koricama, odnosno, stranicama doktorske disertacije, do potapanja rada u kacu sa tek stavljenim kupusom za kiseljenje.

– Da, reč je o jednoj od najsavremenijih metoda koja apsolutno potvrđuje autentičnost naučnog rada, koji bi se u suprotnom raspao pod uticajem soli i svežih glavica kupusa, koje reaguju u dodiru sa plagijatom svake vrste, ali rad Nebojše Stefanovića izdržao je probu i isplivao na površinu, mada kupus više nije za upotrebu, pa ćemo kiseliti novu turu čim upotpunimo izveštaj- uputio je član komisije u male tajne velikih razotkrivanja plagijata, objasnivši kako je dalje tekao proces ispitivanja.

– Telefonskim anketiranjem komšija utvrdili smo da je Nebojša Stefanović viđen, u više navrata, kako odlazi do knjižare i kupuje tabake papira A- četiri, što je, jelte, jasan pokazatelj da mu je za nešto trebao, a za šta bi ako ne za pisanje doktorata?! Predstavljajući se kao deda učenika trećeg razreda raspitivao sam se i lično po knjižarama, gde sam se i jasno uverio da je gospodin ministar kupio značajne količine olovaka, rezača, gumica za brisanje i tuce uvijača za velike sveske sa likom Sunđer Boba, u kakvom je doktorski rad i bio prvobitno uvijen, dok neki dušmani nisu pokrenuli čitavu priču oko navodnog plagijata- dakle, pema tvrdji ovog eminentnog stručnjaka dve od četiri nesporne metode utvrdile su ono što se otprilike i znalo- kakav, bre, crni plagijat?!

Da Vas podsetimo:  21

Naravno, na tome se nije stalo što se ispitivanja tiče!

Treći metod koji je, saznajemo, korišćen jeste takozvano utvđivanje starosti doktorata metodom spaljivanja sličnih, što je dovelo do zapanjujućeg otkrića: ne da je doktorat Nebojše Stefanovića autentičan, već je sasvim verovatno jedan od najstarijih na svetu, a bez ikakve sumnje- najgenijalniji ikada napisan, pa je odlučeno da se ubuduće prema njegovom radu odlučuje da li je neki drugi plagijat ili ne?!

Četvrta i možda najradikalnija metoda, koja je definitivno stavila tačku na nedoumicu jeste zavrtanje ruke Nebojši Stefanoviću, koje je učinjeno komisijski i u prisustvu dvojice svedoka, koji su potvrdili da ni tada, kao ni dok su mu lupali čvrge ministar nije popustio, već je samouvereno tvrdio: „Rad je moj, rad je moj…“!
– Što je bilo do nas i nauke- urađeno je! Zaista ne postoje nikakve indicije o plagijatu! Pa, ko ne bi popustio kad mu zavnete ruku, ili naterate da se zakune u predsednika stranke?! Otišli smo i korak dalje kombinujući i eksperimentalnu metodu: puštanje kompilacije hitova Cece, Seke i Jeke, ali ništa! Čovek je izdržao i tu muku tiho mantrajući: „Ja sam doktor, a Velja je samo magistar; ja sam doktor, a Velja je samo magistar, ja sam…“- i kako posle svega ne reći odlučno, jednoglasno i nedvosmisleno: Srbija je bogatija za još jednog doktora! Mislimo na doktora nauka, iako su neki već preneli zdravstvene kartone u SNS, želeći da im Nebojšica bude izabrani lekar, ali ipak nije reč o takvoj vrsti doktora, mada, ako pokaže interesovanje?..

Sve u svemu, zaista nazdravlje Srbiji još jedan učenjak ovakvog kova! Ostaje još doktorat Aleksandra Šapića, pa da i definitvo proglasimo „odliv mozgova“ zaustavljenim!

Da Vas podsetimo:  Siledžije, lopovi i lažovi

Ovi koji su otišli nek se ne vraćaju iz tih Amerika i Kanada, ne trebaju nam, sad fabrikujemo i bolje i lepše i pametnije!

Ne samo što je svaka druga taraba u Srbiji starija od pola sveta, već je i svaki treći doktorat autentičniji od piramida, a bogme i veća enigma!
Turistički potencijal, maltene…

Mihailo Medenica

dvaujedan

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime