Premijeru, reci, ko je ubio srpsku decu u kafiću Panda u Peći?

0
1766

Na današnji dan, 14. decembra 1998. godine, na Kosovu i Metohiji, nepoznati terorista ušao je s oružjem u kafić Panda u Peći. Prilikom napada ubijeno je 6 mladića a 15 je ranjeno. Poginuli su: Ivan Obradović (14), Vukota Gvozdenović (16), Svetislav Ristić (17), Zoran Stanojević (17), Dragan Trifković (17) i Ivan Radević (25).

Na rasvetljavanju tog strašnog zločina malo je urađeno. Zapravo, posle šesnaest godina istina o toj užasnoj tragediji još više je zamagljena. Tome je doprineo i srpski premijer, koji je pre nekoliko meseci izjavio da je istina o tom terorističkom napadu suprotna od onoga što se do skora verovalo. U stvari, premijer je sugerisao da taj zločin nisu izvršili Albanci. Iz njegovog nastupa u emisiji TV Pink „Teška reč“ moglo se zaključiti da on smatra da su taj kukavički i podmukli napad izvršili Srbi.

Ono što je u svemu neobično, jeste činjenica da je premijer Vučić posejao sumnju, a onda, jednostavno, prestao da o tom strašnom događaju bilo šta nadalje priča. Neshvatljivo je da ga novinari u Srbiji ne podsećaju na te njegove šokantne reči, niti traže da on konačno, jasno i nedvosmisleno saopšti ko su ubice mladića (dečaka) u Peći. Naime, ako već zna da Šiptari nisu izvršioci tog gnusnog zločina, tada je jasno da zna ko je zločin izvršio. Zašto ga niko za to ne pita? Da li su srpski mediji na to zaboravili (što je sramotno, ako je tako) ili su se toliko uplašili (što je još sramotnije) da niko ne sme da mu postavi takvo pitanje?

Koreni to nisu zaboravili i zato opet postavljaju pitanje predsedniku srpske vlade: Aleksandre Vučiću, ko je ubio srpsku decu u kafiću „Panda“ u Peći 1998. godine? Onaj ko zna tačno ko je izvršilac tog strašnog zločina, a o tome ćuti, postaje saučesnik u takvom grozomornom aktu terorizma. Nadamo se da srpski premijer ne želi da na svojoj savesti (i duši) nosi takav užasan teret, te da će konačno smoći snage da srpskoj javnosti saopšti istinu koju zasad, čini se, jedino on zna.

Da Vas podsetimo:  "Pitajte Lončara od kojih para je kupio Mercedes G klasu koji košta 125000 eura !!!"

D.G.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime