Ko još nije poludeo…

0
1088

Ako posle svega što nam se dešava još uvek ima onih koji sumnjaju u tvrdnju da je u Srbistanu najveći uspeh ostati, koliko toliko, normalan, sada je valjda i njima sve kristalno jasno. U situaciji kada vam na zdrav razum danonoćno atakuju vlast, opozicija i mediji, kada se politički stavovi češće menjaju nego donji veš, kada su laž, amoralnost i licemerje postali vrline, krađa, otimačina i prevara merilo uspeha, a poštenje odlika nesposobnosti i gluposti, zaista se nemerljivim uspehom može smatrati to što još uvek niste počeli da se, dok idete ulicom, preslišavate i vodite dijalog sami sa sobom.

Da je neotuđivo pravo svakog srbistanskog političara, bez obzira na njegov kalibar, da Srbistance koliko hoće pravi na budale, podsetio nas je ovih dana i Ilić magistar Velimir. Ingenioznim predlogom da Čačani putem samodoprinosa, sa jednim jedinim evrom mesečno, saniraju dugove FK Borca, atenički magistar, u Čačku i diljem Srbistana poznat po inspirativnom nadimku Lampek, prevazišao je samog sebe.

Mada smo u to kako on i ostatak političkog cuboka procenjuju intelektualne kapacitete svojih sugrađana, od čije sirotinje žive i bahate se, imali priliku da se nebrojeno puta uverimo, ovog puta su čak i oni nahladnokrvniji ostali zabezeknuti budući da je ideja magistra Lampeka naišla čak i na razumevanje nekih predstavnika vlasti. Pre svih naprednog poslanika i poverenika Parmezanovića, u Čačku poznatog po lirskom nadimku Tuzla Guzla, kome očigledno sve više prijaju bagatelne cene u skupštinskom restoranu, koje subvencionišu nesretnici koji na tri pristojna obroka dnevno godinama gledaju kao na nemerljivi luksuz. Što nedvosmisleno daje za pravo onima koji decenijama uporno tvrde kako su svi oni isti, samo je pitanje ko je trenutno na vlasti. Jedina je razlika između magistra Lampeka i poslanika Tuzle guzle je što ovaj drugi smatra da ova ideja, koliko god da je dobra, ne bi naišla na odobravanje sugrađana. Biće da još uvek dobar deo Čačana misli da su im od fudbala i propiranja para kroz isti, preči vodovod, kanalizacija, putevi, ulice, lečenje dece i ostali problemi koje je sirotom gospodaru Vučiću i predobrim i nadasve odgovornim naprednjacima u nasleđe ostavio žuti ološ.

Da Vas podsetimo:  REAKCIJA: PISMO GORDANI ČOMIĆ

I stvarno, kad čovek pročita sve te komentare bude mu milo, jer očigledno je da projekat potpunog zaglupljivanja naroda srbistanskog, koji se ovde sprovodi decenijama unazad, još uvek, na veliku žalost gospodara Vučića, koalicionih mu saučesnika i srbistanske opozicije, nije priveden kraju. A kada se i to jednog dana dogodi, a intezivno se radi na tome, više nikome neće pasti na pamet da postavlja glupa i za svaku vlast krajnje neprihvatljiva pitanja ko ga laže, a ko krade.

Tada će Srbistan konačno ući u ono zlatno doba koje pominju gospodar Vučić, poslanik Tuzla Guzla i ostali, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci. A do tada imaćete nebrojeno prilika da se uverite u ispravnost tvrdnje da ko još u Srbistanu nije poludeo, taj zaista nije normalan.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime