Ko preti Srbiji „Kosovskom olujom“?

2
1386
Foto: printskrin Youtube

Srbija da internacionalizuje bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji

Na snazi je i dalje rezolucija 1244SBUN koju KFOR i NATO ne poštuje niti moćne države poput SAD i EU ali ni prištinska vlast.Ako je tako onda Srbija treba da traži raspravu u SBUN oko zaštite Srba na Kosovu, i ko bi trebao da reaguje ako krene pogrom na Srbe od od strane Albanaca kao u martu 2004 godine.Dok Srbija pokušava da traži bolne kompromise za Kosovo u skladu sa briselskim sporazom albanski faktori prete Srbiji i Srbima, a navodno Srbiji su „zavezene“ ruke da spreči pogrom nad Srbima.Odgovornost za bezbednost Srba ima KFOR na osnovu rezolucije 1244SBUN, računajući i SAD.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže „ Ako pokušate da uđete sa svojom vojskom i svojom policijom na Kosovo, NATO će to da tretira kao neprijateljski akt“ i dodaje:
“Važi samo pravo sile i mi u skladu s tim moramo da se trudimo da sačuvamo mir i bezbednost i da svi gradimo bolji život i jaču ekonomiju“

(Ne) važnost rezolucije 1244SBUN!?

Bezbedonosna pozicija Srba na Kosovu može biti internacionalizovana u SBUN,OEBSU ali i među državama EU koje nisu priznale nezavsnost Kosova.Ako bi se prihvatila ocena da Srbija kao država kojoj je oteto Kosovo ali i dalje je na snazi rezolucija 1244SBUN nema mogućnosti regovanja ,onda to znači da se od Srbije traži ne samo prihvatanje okupacije već i pune kapitulacije na Kosovu u prihvatanje sve što se od Srbije traži od SAD,NATO i EU.To je onda presedan koji bi imao dublje posledice po bezbednost Evrope i tretiranje Srbije kao protektorat ili denacifikovanu državu .Srbija treba da analizira Kiparaski bezbednosni model .Ni jedna država na svetu pa ni Srbija za pogrom nad sopstvenim narodom ne bi prezala za oblicima zaštite ili razdvajanja uz podršku u SBUN.SAD su glavni protektori na Kosovu i one su najodgovrnije za mir ispred NATO snaga i UN.
Političkim spinom do Kosova u UN?

Da Vas podsetimo:  Čiji je "naš" predsednik?

Ono što se nije vojnom intervencijom NATO prema Srbiji realzovalo 1999 godine ,to se sada mirnodopski želi učiniti da Kosovo bude nezavisno u punom kapacitetu i da Srbija demisionira sa Kosova .Srbija ima mehanizme da od onih država koje imaju svoje vojne instalacije zatraži punu bezbednost Srba kako na severu tako i u drugim enklavama.Sada se Srbiji nudi politički spin da je potrebno da sve prihvati u cilju pune nezavisnosti Kosova, jer može doći do provale nasilja „rezignirani“ albanskih struktura i da dođe do „Kosovske oluje“ i egzodus Srba u Srbiju.Svaka organizovana država radi na preventivnoj diplomatiji i bezbednosnoj zaštiti svog naroda kao što to slučaj sa Ruskim narodom u Ukrajini.Jasno je da bi pogoršanje bezbednosti Srba na Kosovu bio test za autoritet Srbije prema EU, ali i među „savezniciima „ u SBUN pre svega Rusije i Kine..Potreba je da se širi strah da ako Srbija ne prihvati Kosovo kao državu, i ne dopusti je članstvo u UN ,da će doći do „Kosovske oluje“Postavlja se suštinsko pitanje „Da li Srbi na Kosovu imaju pravo zaštite međuarodne zajednice i SBUN,države Srbije ali i da se u slučaju ugrožavanja opšte bezbednosti samoorganizuju i da korisite za svoju zaštitu pripadnik Kosovske policijske službe iz redova Srba“?

Tomislav Kresović.

vidovdan.org

2 KOMENTARA

  1. Od petooktobarskog prevrata NATO i AMERIKA biraju i VLADU i PREDSJEDNIKA SRBIJE !!!
    U takvim okolnostima, uzalud R1244, Kumanovski sporazum, naklonost Kine, spremnost Putina…….
    Trojanski konji vladaju Srbijom za Americki interes, ali i za svoj, “konjski , licni” !!!!!
    Samo ostar rez moze preokrenuti situaciju !!!

  2. Pa ko nema j@j@ da u slučaju pokušaja zauzimanja severa Kosova od strane Albanaca, upotrebi klauzulu iz Kumanovskog sporazuma o vraćanju 1.000 srpskih policajaca i vojnika u cilju zaštite Srba, taj treba da odstupi sa vlasti i prepusti to nekome, ko je spreman to da učini. Toliko puta nam je ovde u Srbiji, izjavljivao, da je spreman da po svaku cenu, štiti Srbe na Kosovu i šta sad, uplašio se NATO-a. Nema više pijanog Jeljcina. Sa te strane stižu danas poruke, da Srbi neće biti ostavljeni na cedilu. Dokle više da hrlimo u zagrljaj onima, koji očigledno rade u korist naše štete. Sirija ipak nije ostavljena na cedilu i Amerika je tamo politički i vojno poražena. Sve ima alternativu, a današnje slepo verovanje da Evropa nema alternativu, me neodoljivo podseća na floskulu „brtastvo i jedinstvo“. Zemlje BRIKS-a su bolja alternativa.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime