KO SRAMOTI PROFESIJU LEKARA?

0
77

Kao lekar, koji je ceo radni vek proveo u spasavanju ljudskih života i čuvanju njihovog zdravlja, kao čovek pod Hipokratovom zakletvom, kao član lekarske porodice u kojoj sam humanost učio od oca lekara,

PONOSAN SAM NA KOLEGE IZ NIŠKOG KILIČKOG CENTRA koji su nadljudskim naporima, bez kalkulacije i očekivanja zahvalnosti ili nagrade, uspeli da svojim odricanjem i naporima, ukinu listu čekanja na operacije velikom broju bolesnika.

KOJI SU LJUDIMA DALI ŠANSU DA PRODUŽE ŽIVOT.

ZGRANUT SAM izjavom prof. dr. Danice Grujičić, ministarke zdravlja, koja je, izjavila da je njihov uspeh diskutabilan!

Nekorektno je objašnjenje dr Grujičić da su i drugi centri u to vreme imali veliki broj operacija, jer humani postupak niških lekara ne umanjuje uspehe ostalih.

Motive za ovu izjavu samo ona zna. A javnosti ostaje da sumnja da je možda po nalogu svoje partije, ili sopstvenom osećaju pripadnosti SNS-u, koji uvek stavlja u prvi plan svoje članstvo.

Ja sam svaki spaseni ljudski život doživljavao kao veliku ličnu pobedu. To se ne može naučiti, ako čovek u sebi ne nosi taj uzvišeni osećaj!

Gospodja Grujičić, kao lekar je usavršila svoj zanat. Ali, stavljanje u prvi plan pripadnosti stranci i minimiziranje napora i uspeha svojih kolega, ne služi joj na čast. U medicini je moral važan isto koliko i stručnost!

Ova izjava dovodi u sumnju ljudske i profesionalne vrednosti i unosi strah da ćemo se uskoro, možda, razvrstavati i deliti u skladu sa političkim opredeljenjem, pre nego što se pristupi spasavanju života ugroženih pacijenata!

Strepim od tog trenutka! Ako prvi čovek srpskog zdravstva daje prednost partijskoj pripadnosti nad ljudskim životima, onda svi mi lekari treba da pocepamo diplome.

Još jednom, kolege iz Niškog kliničkog centra,

Da Vas podsetimo:  Menjajte kadrovike

BRAVO!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime