Ko stoji iza rušenja nelegalne džamije?

1
867

džamijaU Zemun Polju je pre nekoliko dana tokom noći, srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica. Kako saznaju beogradski mediji, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći. Muslimani Srbije regiona al i sveta (jer je vest obišla muslimanski svet) su izuzetno besni zbog ovog čina. Vernici muslimani su ispali žrtve koji će čistiti ostatke objekta i poručuju “da će svoje molitve i druge verske običaje do daljeg obavljati na ulici”. Možemo zamisliti samo ogorčene i besne reakcije muslimana na sve ovo jer se vest tako plasira kao da su muslimani u Srbiji ugroženi i da se njihova verska prava grubo krše.

Pohvalno je što je vlast počela da se bavi rušenjem nelegalnih objekata no pitanje je zašto je počela od muslimanskog verskog objekta. Da li su znali da će to biti verski objekat ili nisu jer su investitori menjali namenu objekta? Ako su znali da će to biti verski objekat što su to uradili na takav način? Da li je u pitanju “navlakuša” s jedne i glupost sa druge strane ili pak da je neko “iznutra” odradio posao.

Kome ovo odgovara? Pre svega onima koji bi da radikalizuju muslimane protiv Srba i uopšte protiv hrišćana na Balkanu. To su i islamistički krugovi, ali i njihovi mentori na Zapadu, a pre svega obaveštajne službe koje decenijama unazad kontrolišu islamističke pokrete. Do sada nismo imali terorista islamista na tlu centralne Srbije, ali je sad to vrlo realna opcija. Iako na Balkanu postoji jaka mreža islamista a pre svega u verskim krugovima u Sarajevu, Prištini i kod makedonskih Albanaca. U poslednje vreme je prisutan vehabijski pokret i kod muslimana u Srbiji. No do sada nije bilo terorističkih napada po gradovima Srbije. Ovakve akcije rušenja verskih objekata radikalizuju muslimane i regrutuju ektremiste i teroriste.

Da Vas podsetimo:  Na „štelovanom“ tenderu Pirot kupio luksuzni automobil

www.vidovdan.org

1 KOMENTAR

  1. Вредно је поменути и то да власт није ударила на било које муслимане. Оне радикалне, Зукорлићеве, који су већ „готов производ“ и само чекају прилику да растуре Србију, наравно, „не може“ да пипне. Али умерене, који су лојални Србији (међу онима који су покушали да заштите будућу џамију је и Асмир Колашинац) треба отуђити. Изгледа да власт тачно зна шта ради…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime