KO TI DAJE MILIONE? Borko Stefanović krije finansijera “Levice Srbije”!

0
1487

borkoNekadašnji potpredsednik Demokratske stranke Borislav Stefanović najavio je u Nišu da će pokret “Levica Srbije” koji je nedavno oformio, uskoro početi prikupljanje potpisa građana kako bi prerastao u političku stranku.

Prema njegovim rečima, Levica Srbije uvešće nova pravila u politički život Srbije.

– Odgovaraćemo i sopstvenom imovinom za ono što obećamo. Neka ostali učine isto, rekao je Stefanović.

“Levica Srbije”, prema njegovoj najavi, održaće 26. decembra veliki skup u Nišu na kome će predstaviti svoja programska načela, kao i program sa kojim će u Nišu izaći na predstojeće lokalne izbore.

Odakle pare?

Za političku stranku je potrebno prikupiti 10.000 potpisa, a overa svakog potpisa košta više od 350 dinara. Zajedno sa plaćanjem štandova za prikupljanje potpisa i drugih overa, osnivanje stranke košta najmanje 4,5 miliona dinara.

To su samo birokratski troškovi za osnivanje stranke. U tu cifru nisu uračunati troškovi vezani za osnivanje gradskih odbora širom Srbije, infrastruktura, tehnologija, troškovi putovanja, komunalne usluge za pojedinačke odbore, marketing, plate zaposlenima i ostali troškovi.

Stefanović je rekao da će “Levica Srbija” u Nišu odžati veliki skup krajem decembra meseca. Pitanje je odakle novac za organizaciju tog skupa, uzimajući u obzir da je pokret osnovan pre nedelju dana.

Posebno je smešno to što Borko Stefanović tvrdi da trenutno nema nikakve finansije.

– Finansije ne postoje u ovom trenutku. Pozvali smo ljude koji su mali privrednici, građani, niko nije vezan niti za SNS niti za kriminal, očekujemo da ljudi podrže ovu politiku, a Levica Srbije će se finansirati od donacija i članarina, rekao ej Stefanović pre nedelju dana u “Kažiprstu”.

Potpuno je suludo verovati da neko osniva političku stranku bez novca! Samo naivni mogu verovati u reči lažljivog Stefanovića.

Da Vas podsetimo:  Rio Tinto postao vlasnik još nekoliko parcela u blizini planiranog rudnika litijuma

Podsetimo da je Teleprompter.rs ranije pisao da Stefanovićeve političke ambicije finansira Zvonko Veselinović, kriminalac sa Kosova, po Vučićevom nalogu.

Pročitaj: VUČIĆ CEPA DS PREKO BORKA: Zvonko Veselinović Borkova veza sa Vučićem oko formiranja nove stranke

Stefanovićev populistički politički program, koji više liči na spisak neostvarivih želja, dokazuje da je on licemer i lažov posebne vrste. Borko se u svom programu zalaže za transparentnost finansiranja političkih stranka, dok krije finansijera sopstvene stranke:

“Predaja kontrole i monitoringa finansiranja političkih stranaka i kampanje u ruke nezavisnog regulatornog tela – Agencije za borbu protiv korupcije.”

“Uvesti potpunu transparentnost i efikasnost javnih nabavki u Srbiji, kroz punu primenu informacionih tehnologija.”

Uporedimo Stefanovićevu stranku sa pokretom “Dosta je bilo”.

Saša Radulović je osnovao pokret “Dosta je bilo” par dana nakon odlaska iz Vlade Srbije. Pokret neformalno funkciniše kao politička stranka jer ima više od dvadeset odbora širom Srbije. Radulovićev pokret postoji već skoro dve godine i još uvek nije preregistrovan u stranku. Radulović sve vreme krije svog finansijera.

Imajući u vodi to da je Radulović nekada bio stečajni upravnik, sumnja se da je opljačkani novac uložio u stranku. S druge strane, spekuliše se da “Dosta je bilo” finansira International Republican Institute, američka organizacija koja je finansirala i osnivanje Dinkićeve stranke G17+.

Dakle, pokret “Dosta je bilo” posle dve godine funkcionisanja sa sumnjivim finansijama nije preregistrovan u stranku. Borko Stefanović posle nedelju dana od napuštanja Demokratske stranke počeo je da prikuplja potpise za osnivanje stranke. Stefanovićeve finansije su sumnjivije i od finansija “Dosta je bilo”, uzimajući u obzir da je Stefanović do određene sume novca došao veoma brzo.

Ko su sumnivi finansijeri kvazi-opozicionih političkih pokreta u Srbiji? Izuzetno je interesantno primetiti da se svi ovi parazitski politički pokreti osnivaju tačno pred izbore.

Da Vas podsetimo:  Reakcija na (iz)laganje predsednika Republike

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime