Ko to prisluškuje predsednika Vučića?

0
607

Iako se već godinama priča da Aleksandar Vučić prisluškuje sve i svakoga – opozicione lidere, nezavisne novinare, a mnogi kažu i svoje saradnike – u novogodišnjem programu TV Pink Vučić je  naciji dramatično saopštio da prisluškuju i njega lično! Ko? Kako? Kako je tako nešto uopšte moguće?

Ko tu koga prisluškuje? Vučić, Stefanović i Vulin / Foto: printscreen

Postoji mogućnost da je poput 2009. godine, Vučić bio u kontaktu sa ljudima iz kriminogenog miljea koje nadležni organi prisluškuju po nalogu Suda, pa se, kako se to kaže, upecao. Odnosno upao na mere.Ta opcija ne zvuči nimalo nerealno posebno onima koji znaju koliko su kriminalci sastavni deo ovog režima.

Postoji, naravno, i mogućnost da je sve izmislio, poput priča o državnom udaru, opasnosti da ga neko likvidira i sličnih ludosti koje je on lično ili neko od njegovih čauša izgovarao prethodnih godina.

Ipak, zanimljivo je da je Vladimir Đukanović, čovek za Vučićeve specijalne operacije direktno za ovo prisluškivanje optužio bivšeg ministra policije dr Nebojšu Stefanovića. I ova je opcija zanimljiva jer ostavlja mogućnost da Vučić „namešta“ dr Stefanovića za aferu proizvodnje droge „Jovanjica“. To bi mogao biti Vučićev kontraudar jer postoje ozbiljne indicije da je glavna meta te akcije bio glavom i bradom predsednikov brat Andrej, čije ime se mnogo puta pominje u spisima ovog predmeta.

Bivši: Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović i Biljana Ivković FOTO: Printscreen

Postoji još jedan detalj u ovim udbaško-špijunskim kombinatorikama koji su u Vučićevom režimu uvek začinjene i medijskim aspektom. Upućeni kažu da je uplašen od Vučićevog kontraudara, dr Stefanović pokrenuo novi tabloid „Objektiv“ kako bi i on imao medijsko oružje u svojim rukama.

„Objektiv“ se „proslavio“ kampanjom protiv lidera opozicije Dragana Đilasa, a time je Stefanović zapravo zamazivao oči velikom vođi. Naravno, sve ove priče su na nivou glasina jer dokazi za tako nešto u ovom trenutku ne postoje.

Da Vas podsetimo:  Počasna paljba za frau Angelu, po naredbi onog čiji su se preci iz Čipuljića peli na Kajmakčalan s pogrešne strane

Sve opcije su igri, ali jedno je sigurno. Vučić gubi kompas i neodoljivo podseća na Miloševića u poslednjoj fazi njegove autoritarne vladavine.

Dokle je Vučić spreman da ide u odnosu na Miloševića, da li je ovo uvod u radikalizaciju obračuna sa svima koji su mu na putu, a posebno sa sumnjivima u svojim redovima saznaćemo uskoro.

Jedno je sigurno, a to nas iskustvo uči, sve autokrate pred pad sa vlasti se ponašaju na ovakav ili veoma sličan način. A kraj je blizu.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime