Ko van Srbije upravlja državnom politikom prema Kosovu i Metohiji?

1
853

Srbija  kao  međunarodni „vazal“!?

Predsednik Srbije  i lider SNS Aleksandar Vučić  kaže „Uvek sam poštovao kancelarku Merkel i predsednika Makrona. Siguran sam da su pametniji od mene i da će nešto da smisle. Ja u ovom trenutku ne razumem kako i o čemu da razgovaram sa Prištinom“. Ako Predsednik Srbije  ne razume  kako  treba da razgovora sa Prištinom onda  bi  se moglo  zaključiti  da  bi preporuke Markona i Merkelove zapravo  bila  signal da se  državna  politika Srbije  oko Kosova i Metohije  ne vodi  u Srbiji nego da je  rukama  međunarodnih  protektora , i da su Merkelova i Markon, i drugi poput Trampa,  „gazde“ Srbije i njene  države.

Predsednik Srbije  i vladajuće koalicija  nažalost  već  duže vreme  nema inicijativu sa prema Kosovu i Metohiji,već  je to  niz  političkih,medijskih  improvizacija  koje više idu  na  ruku Prištini  koja je  u značajnoj meri  u  prednosti u  odnosu na vlasti u Beogradu .Nije reč samo o  uticaju  zapadnih  diplomatija  na Prištinu  u pritisku  na Beograd,već i na nedostatku  jasne državne  strategije Srbije  oko Kosova i Metohije koja  nije  defininisana ni  u  parlamentu,vladi   .Sve je  prepušteno inicijativi i  uticaju Predsednika Srbije  .Kada  nema  jasne  državne  strategije i politike  već se sve prepušta  instituciji Predsednika Srbije i lidera vladajuće partije onda su  mogućnosti  pritiska sa Zapada  ali i Prištine  veliki gde Srbija gubi  inicijativu  i  vreme.

Tako  se  može videti da je ZSO čist poltički  u briselskom  papiru nema  pitanja  prava Srbije srpskih građana i SPC po pitanju  imovine.Bez imovine i prava  nema ni pitanja   bilo kakvog  statusa Srba i Srbije  na Kosovu i Metohiji. Pošto toga nema  kao državnog stava sve je u domenu „poliitčke trgovine“,  na štetu Srbije i srpskog  naroda.Evidentno je da  politički  vrh u Srbiji  nema snagu i autoritet da  postavi  svoje „crvene linije“ i granice  tolerancije već  se čeka  sa preporukama i  direktivama iz Berlina , Pariza i Vašingtona koji su  po definiciji  štetne po  Srbiju i  korisne po  Prištinu .Ako Predsednik Srbije nema rešenja o čemu da razgovora sa Prištinom , a teži se kompromisom  onda Srbija treba  da definiše da je Kosovo  i Metohija  okupirana   i da sa takvim stavom  iziđe na SBUN preko uticaja Rusije i Kine i pred građane Srbije.

Da Vas podsetimo:  Rezolucija o Srebrenici - uloge, motivi, posledice

Tomislav Kresović
Izvor: Vidovdan

1 KOMENTAR

  1. KALIGULA je Rimskom Senatu, da bi ga ponizio , proglasio svog konja za senatora!!! Amerikanci si nadmasili Kaligulu, nametnivsi Srpskom Narodu magarca za predsednika…………….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime