Ko vlada Srbijom – FHP Nataše Kandić?

1
1004

каргановиц-стефанOtkazivanje promocije knjige “Srebrenička podvala” u Domu vojske Srbije u Beogradu na inicijativu predsjednika Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić razotkrilo je pravo lice ove lažne humanitarke i te organizacije, izjavio je predsjednik nevladine organiazcije “Istorijski projekat Srebrenica” Stefan Karganović.

Karganović je rekao Srni da je oduševljen što je promocija knjige autora Ratka Škrbića otkazana na inicijativu Kandićeve, ali je dodao da će uskoro biti održana na nekom drugom mjestu i u instituciji koja je “van domašaja represivnog aparata nevladinih organizacija”.

Da je promocija održana, Karganović je poručio da bi brojni zainteresovani saznali istinu u srebreničkoj tragediji, koja je bazirana na činjenicama i na dokumentacijama Tužilaštva.

“Posjetioci bi čuli pukovnika Škrbića i dijelove sadržaja knjige, koja ne sadrži ništa osim materijala kojim raspolaže Tužilaštvo u Hagu. Saznali bi da je srebrenička priča znatno drugačija od one koju plasiraju Kandićeva i njoj slični”, rekao je Karganović.

Istoričar Vladimir Spikanović kaže da ga ne iznenađuje da upravo oni koji se kunu u demokratiju i pravo na slobodu riječi, kao što je Fond za humanitarno pravo, čine sve da spriječe da istina o Srebrenici prodre u srpsku javnost.

On ja konstatovao da je paradoks da je Kandićeva, kao glasan zagovornik svakojakih sloboda, učinila sve da “sahrani srebreničku istinu”.

Spomenka Nogić, koja je krenula na promociju, smatra da bi osobe poput Kandićeve trebalo proglasiti za “personu non grata” u Srbiji i pokazati joj put ka Evropi, a ne respektovati i uvažavati “srbomrzačke” zahtjeve njenog fonda.

Istog je mišljenja i njen suprug Petar Nogić koji kaže da je želio čuti istinu o Srebrenici iz drugog ugla da bi sam formirao mišljenje o događajima u julu 1995. godine.

Da Vas podsetimo:  Srbima ruše temelje: Posle decenija tišine, odgovor dobijaju - guslama

U Ministarstvu odbrane Srbije danas je potvrđeno da je otkazana promocija knjige “Srebrenička podvala”, ali nisu mogli da saopšte razloge za otkazivanje promocije knjige u Domu Vojske Srbije.

Prezentacija je bila ugovorena i potvrđena sa upravom Doma vojske Srbije mjesec dana unaprijed.

SRNA

like-button.net here

wordpress-themes.org here

1 KOMENTAR

  1. Mislim da ovde ne sme biti zamene teza. Kandićka radi ono što radi, ovo je od nje očekivano. Ali pravi krivci ovde su oni koji su manifestaciju otkazali. Na jednom drugom sajtu komentar posetioca na ovu vest je bio (parafraziram) „pa obzirom da Srbija nema vojsku, nije bitno što je Nataša Kandić vrhovni zapovednik“. Dobro, to jeste duhovito ali je nažalost i dobrim delom istina. Vojska nam je po instrukcijama iz inostranstva uspešno svedena na nebitan faktor, što se nikada ne sme zaboraviti ministrima odbrane Tadiću i Šutanovcu kao i onima koji su im u tome zdušno pomagali. Ali i to malo što je od vojske ostalo ne bi smelo da se ponaša kao da prema gradjanima zemlje kojoj pripadaju nemaju nikakve obaveze. Ovo je ne samo neodgovorno nego i bezobrazno i pokazuje šta vrh vojske misli ko je njima stvarni gazda.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime