Koalicija DS i SRS u Starom Gradu

0
942

stari grad Foto Ana DivacU Opštinskom veću Starog grada, zajedno sa demokratama, sedi i član Srpske radikalne stranke. I pored toga iz vrha DS-a i dalje tvrde da nisu ušli u koaliciju sa SRS, strankom čiji je lider Vojislav Šešelj nebrojeno puta likovao nad ubistvom premijera i predsednika DS-a Zorana Đinđića, i za koju DS sama ističe da je svojom politikom unesrećila na stotine hiljada ljudi.

U četvrtak kada je za predsednika opštine ponovo izabran funkcioner DS-a Marko Bastać, za člana Opštinskog veća, između ostalih, izabran je i Ljubiša Kukolj, predsednik Opštinskog odbora SRS-a.

Da je Kukolj izabran za člana Opštinskog veća objavljeno je i na sajtu Starog grada. Međutim, uz imena članova veća nije navedeno iz kojih stranaka dolaze.

Da je Kukolj funkcioner radikala potvrdio je predsednik beogradskog odbora SRS-a Miljan Damjanović.

„Mi smo izabrani u Starom gradu i izabran je jedan član Opštinskog veća iz SRS-a. To je predsednik Opštinskog odbora Ljubiša Kukolj“, rekao je Damjanović.

Članovi Opštinskog veća, kao i predsednik Opštine Marko Bastać, izabrani su tajnim glasanjem na sednici u četvrtak.

Skupština opštine Stari grad ima ukupno 56 odbornika. Za izbor Bastaća bila je potrebna podrška 29 odbornika, a za njega je glasalo njih 38.

I dok iz DS-a navode da nikome nisu mogli da zabrane da podrže Bastaća, funkcioner SRS-a za člana Opštinskog veća svakako nije mogao da bude izabran bez podrške DS-a.

Lista koju je na proteklim lokalnim izborima predvodila Demokratska stranka „Čuvari Starog grada“ osvojila je najviše odborničkih mesta – 20, SNS 14, Dosta je bilo osam, SPS četiri, DSS-Dveri četiri, SDS- LDP tri i SRS takođe tri.

Ni tri dana od izbora opštinske vlasti, u DS izgleda ne znaju sa kim sarađuju u beogradskoj Opštini Stari grad, pa tako predsednik Gradskog odbora DS-a Balša Božović na konstataciju da je u Opštinskom veću član SRS odgovara sa: „Ako je to istina“.

„Ukoliko je to istina, u ponedeljak ću izaći pred novinare i reći da ta saradnja mora da se prekine, po svaku cenu“, rekao je Božović za Insajder.net.

Ni od lidera demokrata Bojana Pajtića nismo dobili jasan odgovor.

Da Vas podsetimo:  Patrijarh u Prizrenu uoči ustoličenja: Radost sa carskim gradom

„Stav Gradskog odbora je da ne postoji nikakva koalicija i verujem u to“, rekao je Pajtić za Insajder.net.

Na našu konstataciju da u Opštinskom veću pored demokrata sedi i član SRS-a, Pajtić samo odgovara da podržava ono što je Balša Božović rekao.

„To je pitanje za organe stranke. Čuli smo stav Gradskog odbora i Balše Božovića da ne dolaze u obzir koalicije sa SRS. U javnosti čujemo da postoje neke sumnje, indicije da koalicija postoji. S druge strane imamo stav Gradskog odbora, pa ćemo na organima stranke da to razmatramo“, navodi Pajtić.


Insajder

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime