Koje medije finansira Mišković, a koje Vučić

0
2566

Premijer Vučić je ponovo, suprotno zakonu, odlučio da se obračuna sa medijima koji ga ne hvale. Tako je na današnjoj konferenciji za štampu u SNS-u izjavio da poseduje podatke da Mišković finansira pojedine medije protiv njega i njegove Vlade.

Vučić i MiškovićIako u Zakonu o javnom informisanju i medijima piše da su državni zvaničnici dužni da trpe kritike, Aleksandar Vučić se ponovo obračunava sa medijima. On je na današnjoj konferenciji za štampu u SNS-u, na kojoj je preuzeo kompetnu odgovornost zbog pada helikoptera, odlučio da izvrši pritisak na medije koji ga ne hvale.

– Imamo dokaze kako se tajkunsko mafijaški lobi, od zemunskog do Miškovićevog klana, bore da se ništa ne promeni, kako bi mogli da nastave sa pljačkom Srbije. Veliku nervozu vidim kod nekih, sve su pokušali preko svojih medija. Mnogo ljudi plaćaju. Ne biste verovali koga sve plaćaju… I za to imam dokaze, čekam samo da me tuže, a spreman sam i da idem na poligraf, rekao je Vučić i dodao da, nažalost, ne sme o svemu javno da govori.

– Iznenadili biste se koliko je širok i značajan Miškovićev uticaj u finansijskom i medijskom smislu, rekao je Vučić.

Dakle, opet imamo neosnovane izjave da Mišković finansira određene medije protiv njega, ali, na žalost svih nas, nije u mogućnosti da o tome govori u javnosti (?!).

Kada je Vučić ovo izjavio, da li je u te “Miškovićeve medije” svrstao i Teleprompter.rs nakon serije tekstova o njegovom sinu? Verovatno da jeste.

Uzimajući u obzir da je Dragan J. Vučićević preko svog “Informera”, odmah nakon što je Teleprompter.rs objavio fotografije bahaćenja njegovog maloletnog sina i nakon što je Ministarstvo kulture i informisanja najavilo tužbu protiv našeg portala, objavio da Mišković finansira opoziciju i medije u cilju rušenja Vučićeve vlade, smatramo da je Vučić u te medije svrstao i nas.

Podsetimo da su novinari “Informera” konstaktirali urednika portala Teleprompter.rs, Danila Redžepovića, sa pitanjem: “Da li je istina da iza vas stoji Bojan Pajtić”, na šta im je dostavljen odgovor da “Teleprompter.rs ne sarađuje ni sa kakvim Pajtićem, niti se urednik Teleprompter.rs druži sa političarima”, Vučićević je ipak odlučio da objavi vest da su “Pajtićevci” objavili fotografije Vučićevog maloletnog sina.

Da Vas podsetimo:  Posledice odluke Saveta EU da hitno obustavi distribuciju ruskih državanih medija - RT ("Raša tudej") i "Sputnjik" na teritoriji cele EU osetila se i u Srbiji.

2OQyzle

Nisu se čak ni usudili da objave deo odgovora koji im je dostavljen iz redakcije Teleprompter.rs. Opštirnije na tu temu pročitajte OVDE.

Opet napominjemo da nikakav Bojan Pajtić ne stoji iza Teleprompter.rs i takvu tvrdnju smatramo kao uvredu, jer ne ulažemo toliko truda u istraživanje i pisanje o istini da bi se zasluge pripisivale nekom tamo Bojanu Pajtiću i “Pajtićevcima”. Ako iza “Informera” i ostalih sličnih medija stoji Aleksandar Vučić, to ne znači da neko drugi stoji iza medija koji kritikuju politiku premijera.

Podsetimo da je taj isti Dragan J. Vučićević podneo tužbu protiv Teleprompter.rs zbog povrede ugleda i časti i traži odštetu od pola milion dinara! Opširnije na tu temu pročitajte OVDE.

Ubrzo nakon što je “Informer” objavio tekst da Mišković preko svojih medija ruši Vučića i objavljuje fotografije njegovog maloletnog sina, oglasila se preko Tvitera i premijerova bivša supruga, Ksenija Vučić, inače direktorka režimskog “Pink 3″ kanala, komentarišući jedan šaljivi tvit sa profila “miroslav mišković”.

2015-03-17_045231

Izgleda da je svima prosleđena priča da je Mišković preko svojih medija ponovo krenuo u akciju rušenja Vučića. Tvrdnje da Mišković sve živo finansira protiv Vučića već postaju kliše. Kada god ne može da izađe na kraj sa narodom, Vučić ispali nekoliko verbalnih rafala na račun Miroslava Miškovića, jer zna da mu Miško neće uzvratiti.

Međutim, koji su to mediji koje finansira Mišković protiv Vučića, a koje medija finansira Vučić protiv Miškovića i svih ostalih?

Hajde da nabrojimo najuticajnije i manje uticajne medije, odnosno, medije koji nikada ništa negativno nisu napisali na račun Vučića lično. Neki od ovih medija kritikuju pojedine ministre i funkcinere SNS-a, ali NIKADA Aleksandra Vučića lično.

Da Vas podsetimo:  Ružni blizanci: Kako su plagirani sajtovi postali novi vid pritiska na profesionalne medije

Televizije: RTS, Prva, B92, Pink, Happy, (N1)

Štampani mediji: Blic, Alo, 24 sata, Kurir, Večernje novosti, Politika, Telegraf.rs, Danas, Vreme, Dnevnik, Informer, Naše novine…

Sve televizije su pod kontrolom ili uticajem režima, naročito Pink, RTS i Happy. B92 je dokazao da više nije onaj stari B92 kada je najverovatnije pod pritiskom ukinuo emisiju “Utisak nedelje” sa programa.

N1 televizija je u vlasništvu “KKR Group” iz SAD. Svi su se nadali da će se ova televizija posebno baviti razotkrivanjem afera sadašnjih i prošlih vlasti, ali je očito da je reč o jednoj običnoj informativnoj televiziji koja u većini slučajeva prenosi već servirane informacije.

Koje televizije finansira Mišković? Nijednu jer ih finansira Aleksandar Vučić.

Dalje, Kurir, Informer, Večernje novosti i Politika već su odavno označeni kao režimski mediji. Blic, Alo i 24 sata, odnosno izdanja kompanije “Ringier Axel Springer” su prikriveni režimski mediji.

Kod njih ćete pronaći kritičke tekstove o pojedinim ministrima i funkcionerima SNS-a, ali NIKADA o Aleksandru Vučiću lično ili, na primer, o Siniši Malom. Pokušajte sami da pronađete neki negativan tekst o Vučiću i Malom.

Vučić je čak otvorio novu štampariju kompanie “Ringier Axel Springer” i u bliskom je odnosima da sa direktorkom te kompanije. Opštirnije na tu temu OVDE.

Telegraf.rs se na samom početku uspona Vučićevog režima opredelio kao režimski medij, samo što njihovi novinari to uopšte ni ne kriju. Otvoreno pišu u odbranu Vučića lično. Naše novine, iako se ranije tvrdilo da ih finansiraju Đilas, sudeći po njihovoj uređivačkoj politici, priklonili su se Aleksandru Vučiću, pa ih zato nikada ni ne spominje.

Danas je možda jedini zvanični medij koji se usuđuje da kritikuje Vladu i Vučića, ali je Vučić za taj list jednom rekao da je “uporište evropske Srbije” i dodao da je reč o jednim od “najznačajnijih novina u Srbiji”. Dakle, ni tu Mišković nije umešao svoje prste.

Da Vas podsetimo:  Veran Matić – Kako ste? Znam sve o vama.

Gde su onda ti silni Miškovićevi mediji?!

Podsetimo da je Vučić nedeljnik Vreme označio kao Miškovićev medij, jer su objavljivali istraživanja BIRN-a povodom sumnjivih ugovora sa Etihadom i sumnjivih ugovora oko ispumpavanja vode iz kopa.

Šta nam još preostaje? Internet portali koji kritikuju Vučića!

Jedan od najpoznatijih internet portala koji kritikuje Vučićev režim je Teleprompter.rs, pa se pitamo da li je Vučić mislio na Teleprompter.rs kada je rekao da poseduje informacije da Mišković finansira medije koji pokušavaju da ga sruše?

Posebno je interesantno to što Vučić toliko obraća pažnju na nekoliko medija koji ga ne hvale, dok u šaci drži SVE najuticajnije medije. Da li su mediji poput Teleprompter.rs baš tolika pretnja režimu Aleksandra Vučića?

Ako je tako, onda se ponosimo našim uspehom i dosadašnjim dostignućima, a Vučiću imamo da poručimo: “Kako čoveče stižeš da pratiš šta svi pišu o tebi kada imaš toliko posla oko popravljanja uništene države? Da li zaista imaš toliko slobodnog vremena? Da li 25 sati dnevno radiš kao predsednik Vlade Srbije ili kao posmatrač medija?”

Zašto Miškovićevi direktori rade u najvišim državnim organim? Opširnije na tu temu OVDE.

Posebno smo ponosi na činjenicu da smo to sve uspeli da izgradimo od nule – bez tamo nekog Miškovića ili Pajtića. Ako ste svi vi navikli da postižete rezultate uz pomoć tuđih para, ne morate sve ostale svrstavati u tu vašu grupu. Ponosni smo na naš rad, a vreme će pokazati ko je koga finansirao ili nije finansirao.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime