Kokoška ili jaje

0
1731
Foto: ozonpress.net

Za razliku od normalnog ostatka sveta koji od pamtiveka razbija glavu u pokušaju da dokuči da li je starija kokoška ili je starije jaje, nas kojima se zahvaljujući božijoj promisli ili kazni, zavisi kako gledate na stvari, zalomilo da bitišemo u zemlji Srbistanu ne muče ni koka ni jaje.

Nas muči enigma da li su loši političari od Srbistanaca napravili loš narod, ili je loš narod iznedrio još gore političare??!!

Već pet godina od kada su se radikalni naprednjaci ili ti ga napredni radikali vozdigli do vlasti nema tog mesta, od seoske zadruge, kafane preko slavskog astala, do društvenih mreža gde ne preovlađuje stav, da je vlast gospodara Vučića daleko od dobre. Da je u naprednjačkom Srbistanu sve trulo da trulije ne može biti. A onda kad dođu izbori i kada, sa koca i konopca skupljeni radikalni naprednjaci ili ti ga napredni radikali, ubedljivo pobede, čovek ne može a da se na zapita, ko je bre ovde lud a ko blesav.

Da li su se možda gospodar Vučić i njegova, s koca i konopca skupljena, bulumenta državnim udarom domogli vlasti, a da nas o tome niko nije obavestio? Ili su se možda u Srbistanu, a biće da je tako,  podaništvo, licemerje, laž i amoralnost uzdigli na sam vrh lestvice društvenih vrednosti?  Pa su gospodar Vučić i njegovi radikalni naprednjaci ili ti ga napredni radikali, ništa drugo do slika i prilika ovog nesretnog naroda?

Naroda koji se stalno nešto kao buni i kao ništa mu ne valja, a od Turaka na ovamo gaji visok prag tolerancije prema vlastodršcima svih fela i ideologija.

A u takvoj situaciji ne čudi da su istinsko obrazovanje, stručnost i iskustvo gurnuti u glib. Pa je mlađanom i naprednom Stevaniću prvo radno mesto u životu funkcija direktora ustanove čiji rad finasiraju nesretni građani! Pa je normalno i prihvatljivo da na mesto gradskog većnika zaduženog za gradsku kulturu, bude imenovan neko ko bi pre toga teško, bez nečije pomoći, mogao da nabroji čačanske ustanove kulture! I kakav je onda problem što je na funkciju zamenice čačkonačelnika postavljena pripravnica Milica? Može biti da ona nije najbolje upućena način funkcionisanja grada, ali zato ima talenta za poeziju. Ima partijsku knjižicu i nadasve pedigre!

Da Vas podsetimo:  Vrhunac demokratije

I eto ključnog razloga što je za pola decenije vladavine radikal-naprednjaka-socijalista, kako kaže književnik Dragan Velikić,  oterano u beli svet duplo više mladih nego za dva veka trajanja danka u krvi, kada su turske vlasti sa naših prostora odvele između dve i tri stotine hiljada dečaka.

Može biti da su u pravu oni što tvrde da je svaka vlast od Boga?!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime