Kolač sa jagodama i keksom

0
1551
Foto: pixabay

Za vanilin fil: 5 dl mleka, 2 kesica pudinga sa ukusom vanile, 7 kašika šećera, 2 kašike ekstrata vanile, 200 g maslaca.

Fil od jagoda: 0,5 l vode, 200 g šećera, 500 g jagoda, 2 kesice pudinga sa ukusom jagode.

I još: oko 300 – 400 g keksa.

Priprema: Rastvoriti puding od vanile sa malo mleka a ostatak sipati u dublju šerpu, dodati šećer i ekstrat vanile pa staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Skloniti sa šporeta i ohladiti. Maslac penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.

Puding od jagode rastvoriti sa malo vode. Jagode izgnječiti i staviti ih u dublju šerpu sa šećerom i ostatkom vode pa staviti da se kuvaju. Kada se šećer istopi dodati rastvoreni puding i skuvati krem. Skloniti sa šporeta i ohladiti.

Keks podeliti na tri dela kako bi se dobile tri kore. Na tacnu za tortu poređeti keks umakan u mleko, preko njega naneti fil od vanile a preko njega fil od jagode. Poređati drugi red keksa pa opet ponoviti postupak filovanja. Treći red keksa i opet ponoviti postupak filovanja. Slatku pavlaku ohladiti, penasto umutiti i naneti preko kolača.

oklagija.rs

PODELI
Prethodni tekstSrpska Hirošima
Sledeći tekstNeprobojni zid

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime