Koliko koštaju principi

1
1367
Foto: pixabay

Na ovim nesretnim prostorima često je upotrebi izreka – ko o čemu vojska o skraćenju, a dame sumnjivog morala o poštenju. S tim što je od povratka višetranačja u Srbistan doživela dopunu pa danas glasi – ko o čemu vojska o skraćenju, dame sumnjivog morala o poštenju, a političari o principima. U međuvremenu vojska je reformisana, a dame sumnjivog morala su evoluirale u slobodne umetnice poznate kao starlete, ali su zato političari ostali postojani kano klisurine.

Stoji to da srbistanskim politikantima i političarima ideološka doslednost nije jača strana, pa je normalno i uobičajeno da uveče zaspe kao ljuti radikali, a ujutru se probude kao napredni Evropljani. Stoji i to da će danas po političkim neistomišljenicima da pljuju do besvesti i nazad a već sutra da se sa njima grle i ližu. Međutim kada je u pitanju formula IMT (ima l’ mene tu), na kojoj počiva srbistanska politička scena, a reklo bi se i celokupno društvo, e tu su srbistanski politikanti i političari principijelni do balčaka.

Tada principi nemaju cenu i alternativu. Uostalom u to su nas po ko zna koji put onomad uverili i principijelni novosrbijanci.

Gle čuda, u trenutku kada su se čačanski, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci našli u situaciji ili da po prvi put budu preglasani ili da naprave budale od sebe i glasaju protiv imenovanja direktora koga je predložio “njihov” Upravni odbor u Ustanovi Zračak i “njihova” skupštinska kadrovska komisija. Što bi, priznaćete bio blam neviđenih razmera, koji je izbegnut zahvaljujući principijelnim novosrbijancima i bolesnim dverjanima. I dok su oni prvi pozivajući se na principe, iskulirali glasanje o predlogu za novog direktora Zračka, koga je podržao i njihov član kadrovske komisije,  četvoro odbornika Dveri iznenada se suočilo sa nepremostivim zdravstvenim problemima.

Da na istoj sednici dosadašnji direktor Gradske stambene agencije, sasvim slučajno baš član Nove Srbije, nije imenovan za vršioca dužnosti do izbora novog, a ne neko iz vladajuće naprednjačke koalicije kako smo navikli, neko ko je kao mali ispušten na beton možda bi i progutao priču o novosrbijanskoj principijelnosti koja nema cenu i alternativu. Samo koliko god neko bio razočaran postupkom dojučerašnjih koalicionih pajtosa s koca i konopca skupljenih naprednjaka a danas ljutih i principijelnih opozicionara, u celoj ovoj rašomanijadi ima i nešto dobro.

Da Vas podsetimo:  Kako je „Aca Srbin“ obnovio „Fetislam“, tvrđavu turskog okupatora

Barem Čačani, ili deo njih, sutra kada dođe vreme za neke nove lokalne izbore, neće imati dilema ko je ovde opozicija a ko “opozicija”!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Arsenijeviću,da se razumemo,te što zoveš političarima,konačno,nazovi pravim imenom,nisu oni političari,a zašto,jer su samo na ad-hok zadatku.Pa bih te zamolio,da kao novinar od pera-samo istine zarad istine,ne napišeš više ništa dok nam ne doneseš,poreklo od svih tih koje ti nazivaš političarima.A,to znači,da istražiš,ko su tim istim,dedovi,babe,roditelji i obavezno svi od deda i baba di tata i mama,ko su bili i šta su radili.Zar je moguće da ti kao novinar,nisi nekad razmislio,da su svi ti koje nazivaš političarima,osobe bez porekla,kao da su pali sa marsa.Evo,prvo istraži poreklo ministra policije,ej bre nije to mala funkcija,treba biti kapacitet u odbrani naroda.Eto on se lavovski bori,svaki dan zaplenjuje silne kilograme marihuane i duvana.E,ti sad da nama napišeš poreklo te gromade od čoveka.Posle pređi na one kako ih zovu predstavnice NVO,isto poreklo i sve šta su pre bile.Eto moj vrli novinaru,tako ćeš steći kredibilitet,do tada si znaš šta.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime