Koliko medijski mrak košta gradjane Kraljeva

0
81

O zloupotrebi budžetskih sredstava u cilju podrške stranačke propagande umesto objektivnog javnog informisanja građana u Kraljevu, reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde, saopštenjem u kome se kaže:

Na sednici Gradskog veća Kraljeva, održanoj 12. maja, gradski većnici su izglasali preraspodelu budžetskih sredstava za medije za 2022. godinu. Za sufinansiranje medijskih projekata u Kraljevu su i ove godine izdvojena 23 miliona dinara.

Kao i prethodnih godina i ove godine najviše novca 12,35 miliona dinara dobiće RTV Kraljevo i Ibarske novosti, računajući i pridruženu produkciju ukupno 14, 485 mil. dinara ili 63% budzeta za medije.

Mi iz Stranke slobode i pravde smatramo ovu odluku skandaloznom budući da je RTV Kraljevo privatna televizija i promoter SNS. Skandalozno je i to što su sredstva koja dobija druga kraljevačka televizija, Televizija Melos znatno manja, 3, 2 mil.dinara.

O neravnopravnosti medija govori i činjenica da su svi ostali mediji u Kraljevu dobili manje od 2, 3 mil.dinara. Sporna je i činjenica da projekti nekih medijskih kuća iz Kraljeva nisu finansijski podržani dok novac gradjana Kraljeva dobijaju medijske kuće iz Beograda, Čačka i Užica, više od 3 mil.dinara.

Postavlja se pitanje na koji način će mediji iz navedenih gradova obrađivati lokalne teme i informisati gradjane Kraljeva o dešavanjima u gradu?

Možda objašnjenje leži u činjenici da članovi Komisije koja je odlučivala o kvalitetu predloženih projekata nisu iz Kraljeva već iz Ljiga, Donje Trnave i Jagodine.

Gradski većnici su sa 7 glasova za i jednim uzdržanim usvojili ovu skandaloznu preraspodelu budžetskih sredstava za medije. Podsećamo ih da su dobili mandat da rade u interesu svih gradjana Kraljeva, a ne u interesu vladajuće stranke i njenih medijskih promotera.

Gradjani imaju pravo da budu blagovremeno i istinito informisani o svim bitnim dešavanjima u gradu a ne da budu predmet medijske manipulacije.

Da Vas podsetimo:  RTS i RTV PLJAČKAJU NAROD! KAKO ORGANIZOVATI RTS i RTV?

Do kada će gradjani Kraljeva plaćati medijski mrak? Nadamo se ne još dugo jer noć je pred zoru najtamnija.

https://www.ozonpress.net/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime