Kolinda: Vređa me kad me porede sa Srbijom!

20
2969

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović odgovorila je Majkama Srebrenice, koje su je otvorenim pismom pozvale da svojim izjavama ne priziva novo zlo.

Ona je istakla da BiH i njene građane ne doživljava kao pretnju Hrvatskoj, ali da joj je neprihvatljivo poređenje njenog političkog delovanja sa „takvim izjavama koje su dolazile iz Srbije“.

Njena prva dužnost, poručila je, jeste da štiti državne interese Hrvatske i nacionalne interese hrvatskog naroda i svih njenih građana.

U opširnom odgovoru, koji u celosti prenose hrvatski mediji, Kitarovićeva je poručila da je isto tako njena dužnost da gradi mir i odnose saradnje i prijateljstva sa svim državama, pre svega susednima.

„Nema zemlje s kojom je potrebnije izgrađivati takve odnose od Bosne i Hercegovine. Možda nema država u svetu koje su upućenije jedne na drugu istorijski, privredno, komunikacijski, kulturno, kao kao naše dve države. Osim toga, Bosna i Hercegovina država je i domovina i hrvatskoga naroda“, navela je Predsednica i dodala:

„Moja briga o njegovoj dobrobiti, na koju sam se obavezana i svojom dužnošću i svojim osećajima, ali i slovom Vašingronskog i Dejtonskog sporazuma, deo je želje za dobrobiti svih naroda i građana Bosne i Hercegovine, bez obzira na veru i naciju“, navela je.

Kitarovićeva kaže da je njeno poštovanje prema Majkama Srebrenice i „nevino stradalim bližnjima“ ujedno i poštovanje predsednice Republike Hrvatske.

„Budući da ste naglasile kako ste me, u najboljoj nameri, smatrale i oslovljavale ‘kraljicom Balkana’, dužna sam odmah da istaknem da se nikada nisam takvom doživljavala, nego sam samo i jedino predsednica Republike Hrvatske. Ništa više i ništa manje od toga“, navela je.

Izražavajući, kako kaže, i veliko poštvanje prema islamu, predsednica je navela da je sasvim jasno da BiH i njene građane ne doživljava kao pretnju Hrvatskoj.

Da Vas podsetimo:  Kome služi ova vlast ako ne može da zaštiti Srbe u sopstvenoj državi?

„Stoga mi je potpuno neprihvatljivo da se moje političko delovanje na bilo koji način upoređuje s ‘takvim izjavama koje su dolazile iz Srbije (…) u periodu (…) koji je prethodio agresiji na BiH“, navela je.

Uverena je, kaže, i da Majke Srebrenice dele njeno mišljenje da je međunarodni terorizam i bilo koji ekstremizam najveća pretnja miru u svetu i zajedničkim civilizacijskim vrednostima te nam je zajednička dužnost sprečavati sve ono što našu bliskost može umanjiti ili narušiti.

patriot.rs

20 KOMENTARA

  1. prvo da se zahvalim korenima,što mi srbi imamo gde da se obratimo,ostalo je sve zatvoreno.da napomenem,da smo mi srbi mnogo dobar narod,možda i naj bolji na balkanu,ali imamo jedan usud,a to je da smo malo nemarni i uvek nas prevare naše fuikare i dođu na vlast naj gori.onda smo razočarani i ponovo tražimo krivca u nekom drugom,a ne u našoj površnosti.uglavnom zbog siromaštva,nemamo vremena da se bavimo politikom.ako poredimo i druge narode na balkanu,slovenskog porekla,uglavnom je slično,dok se ne dođe do političara,a oni se uglavnom bave pljačkom za svoje džepove,umesto da shvate izbor na vlast kao dolazak da bude sluga svog naroda,za šta je debelo plaćen.vređanje jedne dame koja je uzgred predstavnik jednog naroda nije vršio srpski narod već oni koji su na vlasti.uostalom i u hrvatskoj ima isto tako ljudi koji misle kao i ja.međutim poenta ovog teksta je da naglasim,da dok je srbija bila slobodna i vodili je umni ljudi,svi su je želeli.danas je država naj goreg vida kriminala,svih boja,u kojoj se vlast ponosim onim čega se pošten i vaspitan čovek stidi.za to poručujem svima u okruženju,da znaju da u srbiji srbi nisu na vlasti,bar onaj veći deo koji drži do časti i morala.i oni koji su bombardovali srbiju su to trebali imati u vidu,bez obzira što je polovina naroda u srbiji u startu glasala za onu bitangu mičloševića u vreme njegove sumanute politike,da znaju da ni tada nije imao većinu jer je vršio prevare sa glasovima sa kosova.gde je i kriminalce-ubice uvodio u skupštinu.

  2. Hm,hmm…sa, Slobodnom Drzavom Rijeka,Slobodnom Drzavom Istra,Slobodnom Drzavom Dubrovnik,i praznom od zivlja RSK, Velika Hrvatska, se pretvara,u minornu Mesnu Zajednicu eU,nemocnu da se,ekonomski pa i vojno,nosi sa “ okruzenjem “ pretvara se u neku “ rodovsku plemensku zajednicu“, sto je prilicno daleko,od necega sto se zove drzava.

    • Hm,hmm..to je dokaz,da lepe dame,vole leopardovo krzno,samo sto sa Hrvatskom,vidljivim leopardovim kruzicima,koje sam “ nacrtao“, Kolinda ne moze,da se ogrne,sasije bundicu,malo je materijala.

  3. Hm,hmm…u Rijeci, u Zagrebu, sam,boravio sluzbeno,nekoliko puta, prolazak, nekoga iz BiH,bioje propracen sa “ suljkan“… valjda ono“ sulju u bulju“…???
    Ne sabotiraj te slanje komentara !

  4. Hm,hmm…u Rijeci, u Zagrebu, sam,boravio sluzbeno,nekoliko puta, prolazak, nekoga iz BiH,bioje propracen sa “ suljkan“… valjda ono“ sulju u bulju“…???

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime