Komentar – Glumatanje

2
993
Foto: pixabay.com

Igrom slučaja, potpisnik ovih redova je rodjen istog datuma i iste godine kao i poznati glumac, Nenad Jezdić. Ja u Čačku, on u Valjevu. Izgleda da su valjevske babice bile srećnije ruke…

Elem, vrhovni poglavar naše države( da li treba da stoji zvezdica kod imena države?) se izvinjava glumcu i jednom, pa, hajde da kažemo, muzičaru, što ih, kako je on rekao „polupismeni svet vredja“. Hvala, onoliko… I u njihovo ime. Kažu, „samo je radio svoj posao“. Što bi Boško Lomović u jednoj svojoj pesmi rekao – „po koju cjenu?“. Da li je honorar, ma koliki on bio, dovoljan da pokrije ogledalo tokom jutarnjeg brijanja? Ili, možda, glumac, nakon Miloševih brkova, ima obećanje da će, u nekom narednom projektu Radoša Bajića glumiti Dražu, pa, samim tim, pusta i bradu.

Ko zna, možda se vlast doseti da otvori i aerodrom „Galovići“ u Pranjanima. Pa, kad su otvorili Ladjevce, a sa tog aerodroma najviše poleću muve, što ne bi, zbog „dobrosusedskih“ odnosa sa Amerima, otvorili i stari, saveznički aerodrom. E, tu je već problem sa odabirom likova, glumaca, muzičara… Za sada, Pranjani mogu da im, kao autentičnog srpskog seljaka naklonjenog pokretu Draže Mihailovića, ponude Daru, doduše, malo ošišanog i obrijanog, ali, i kosa i brada se kod njega lako primaju.

Što se muzičara tiče, tu imamo veliki izbor- truba, violina, izvolite… Mada, subjektivan sam, pa preporučujem svog kuma sa usnom harmonikom. Uostalom, to i jeste vojni instrument- najlakši i za nošenje i za sviranje, a i ako se izgubi, lako se nadje drugi.

Da se vratimo na glumce i muzičare. Kažu, ponavljamo, „radili su svoj posao“. Sećate li se da Toma Zdravković u „Balkan Ekspres“-u nije hteo da peva „Lili Marlen“. Dok ga nisu „ubedili“. Žanka Stokić je, kažu, bila najbolja glumica Jugoslavije izmedju dva rata. Zato što je radila „svoj posao“ tokom okupacije, osudjena je na sedam godina prinudnog rada, kao i na oduzimanje gradjanskih i ljudskih prava. Ni ti komunisti nisu imali sve loše ideje…

Da Vas podsetimo:  Zašto nije bilo svečanog početka gradnje metroa i ko su zgubidani koji blokiraju radove na Makišu?

Goran Trifunović
Izvor: gminfo.rs

2 KOMENTARA

 1. Da se vratimo na glumce i muzičare. Kažu, ponavljamo, „radili su svoj posao“. Sećate li se da Toma Zdravković u „Balkan Ekspres“-u nije hteo da peva „Lili Marlen“. Dok ga nisu „ubedili“. Žanka Stokić je, kažu, bila najbolja glumica Jugoslavije izmedju dva rata. Zato što je radila „svoj posao“ tokom okupacije, osudjena je na sedam godina prinudnog rada, kao i na oduzimanje gradjanskih i ljudskih prava. Ni ti komunisti nisu imali sve loše ideje…

  Tu i jeste problem, i dok god se srpski narod bude delio na one podobne i nepodobne, pozvane i nepozvane, vladajuce opozicionare, pametne i glupe, pismene i nepismene, cetnike i partizane, patriote i izdajnke, napredne i nazadne, nema nama spasa.
  Glumac je zato da glumi, pevac da peva, pesnik da nize pesme, romanopisac da pise romane, politicar da vodi politiku, novinar da se bavi tekucim dnevnim desavanjima, lekar da leci ali svima jedno mora biti jasno; Svi ste duzni da gradite, branite, volite i cuvate svoju drzavu.
  Ako stalno prizivate zlo i pljujete po svojoj drzavi onda bolju necete ni imati.
  Ako nisi samnom onda si protiv mene, e to kad je drzava u pitanju ne vazi.
  Ljutite se na drzavne organe sto grade autoputeve, obnavljaju bolnice, skole sto pokusavaju da obnove nesto u drzavi Srbiji i branite one koju su istinski izdajnici i koji su drzavu doveli pred bankrot. E pa nije ni to lepo, pa mi zamerite do mile volje.
  Zaboraviljate sta su bivse vlasti ucinile sa zajmom za obnovu zemlje, sa parama iz dijaspore, sa mnogim bankama i fabrikama.
  Znam, uzeto je od nastarijih, pa ako su penzioneri podneli toliki teret bar vi koji ne podrzavate vladajucu koaliciju budite fer pa nemojte danonocno da pljujete sve sto se uradi bar iz zahvalnosti penzionerima.
  Sve sto se gradi ostace vama, nit ce to predsednik odneti u grob niti oni iz opozicije.
  Tito je rasipao i iznosio iz Srbije (izmestio najbolje fabrike, oterao najvrednije i nastrucnije ljude) pa ga mnogi jos uvek hvalite i slavite, ovaj mali pionir u pokusaju da postane besmrtan, bar cini nesto da se vidi zasto su smanjene penzije, bar koji autoput, lokalnu cestu da ostavi iza sebe da nije uzalud bio predsednik i opet ste nezadovoljni.
  Budimo ljudi, budimo realni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime