Komentar na članak: ”Zašto vlast toliko mrzi Srbe iz dijaspore?!“

4
1977
Foto: montaža (koreni.rs)

Miroslava Parovića koji se na FB oglasio tekstom (http://www.koreni.rs/zasto-vlast-toliko-mrzi-srbe-iz-dijaspore/) kao i sve u otadžbini molim da ne vode predizbornu kampanju preko leđa nas u dijaspori i da ne govore, ni oni niti bilo ko, ko nema saglasnost većine u dijaspori u naše ime. Moliću lepo! – Neka mi niko ne zameri.

Imate li vi išta drugo u ovom vremenu o čemu ćete da brinete? Svaki dan ili dolivate ulje na oganj ili smišljate čime još da nas ofitiljite.

Radije vi političari brinite o Srbima u južnoj pokrajni, izbornu kampanju vodite tako što ćete se dokazati delima i pokazati svojim dostignućima do sada, da baš ,,VI,, zaslužujete poverenje većine građanja. Ovakvim politikanstvom samo terate dijasporu da vas sve redom pošalje bestraga (mislim na političare). Nas baš brine ko nas voli a ko mrzi, kao vi bi sutra da dođete na vlast bili bolji od bivših i trenutnih. Mi, bar većina u dijaspori, nećemo zbog političara i politike ništa manje voleti svoju domovinu i pomagati svoje bližnje i one kojima je pomoć potrebna.

Ovo što sad mnogi pokušavaju neće proći, verujte mi. Nismo mi sisali vesla koje smo upravo zbog takvih u vreme Tita bežali glavom bez obzira i trbuhom za kruhom u beli svet. Kad god vam ponestanu koske za glodanje vi se zalepite za dijasporu, a kad treba nama matica i glas matice, vi se pravite Francuzi. Ovo se odnosi isključivo na političare.

Svaka čast i veliko poštovanje narodu Srbije, oni jesu heroji kad vas trpe i svaki dan gledaju.

Pozdrav svima u otadžbini i rasejanju uz molbu da ostavite više dijasporu. Nismo maloumni ne treba nam staratelj. Ovo pišem u svoje ime i ime istomislećih! Ko se ne slaže uvek može, bar na www.koreni.rs  da im odgovori u svoje ime. Meni je stvarno ovo jadno i bedno, do sad su nas delili na prekodrinske, Crnogorske, Hrvatske Srbe i Srbe iz Srbije sad počeli da zavađaju dijasporu sa domovinom. Da li ste vi ljudi svesni šta činite?

V. Kosovka,
borac za srpsko jedinstvo!

Komentar na komentar: Redakcija portala www.koreni.rs objavljuje ovaj komentar kao poseban tekst, jer je u njemu napisano ono što se, i o čemu se, zadnjih dana vode razgovori među našim ljudima u rasejanju. Za vreme nemilosrdnog nanošenja boli mnogim porodicama od virusa Covid19 nećemo na portalu objavljivati ni tekstove ni komentare sa uvredljivim rečima, psovkama i upućenim pretnjama bilo kome. 

Ova odluka ne odnosi se na komentare i autorske tekstove u kojima su iznešeni dokazi za upućenu kritiku, a naravno da svako ima pravo da iznese svoj stav i mišljenje o svemu što veruje da je važno za sve nas, bez obzira da li živeli u maticama ili u rasejanju. 

Skoro svi sa kojima smo razgovarali došli su do istog zaključka:

Da Vas podsetimo:  Pisma sa sela kojeg više nema: Ko se boji Srba još

Dijaspora, pojedinci i organizacije, ne treba, ne može i ne sme više da ćuti i dozvoli da vlast i njeni mediji u Srbiji, nastave sa sramnim i ponižavajućim odnosom prema skoro trećini građana Srbije, koji žive izvan granica naše matice. Sa ozbiljnim i organizovanim delovanjem svih nas možemo matici egzistencijalno da pomognemo tako što nećemo dozvoliti da nas ignorišu, vređaju i pljuju. Činjenicama i dokazanim istinama o njima, koji sebi daju za pravo da bez neke osnove pljuju sve ljude koji imaju drugačije, njima suprotno mišljenje i stav, da su zapravo oni ti koji zaslužuju pljuvanja… 

Molim sve posetioce portala da u međuvremenu vaše autorske tekstove i dopise o svemu što ste do sada preživljavali ili što danas preživljavate u Srbiji ili u rasejanju (i pozitivno i negativno i uvredljivo) pošaljete na mail adresu koreni@telia.com a redakciji dozvolite da ih objavi ili ih zadrži kao arhivski materijal za objavljivanje na portalu www.mir.rs koji je u izradi.

Pokušajmo bez vređanja, laganja i psovki. Oni koji iz nekog razloga ili iz straha od represije ne žele da poslati tekst potpišu svojim imenom, mogu ga potpisati pseudonimom što ćemo ispoštovati. Naravno uz obavezu da ste redakciju obavestili o vašem istinitom identitetu. Kao  glavni i odgovorni urednik obavezujem se da nikome, ni policiji ni „Janku ili Marku“ nećemo otkriti vaš identitet. Izuzetak tome je ako ste za nekoga izneli neosnovane optužbe i uvrede, a onaj na koga ste „uprli prstom“ pokrenuo sudski proces protiv Korena. Ako nam za objavljene optužbe niste dostavili dokumenta i dokaze, tada smo prisiljeni da vas pozovemo kao svedoka i autora teksta da svedočite u vašu i našu odbranu…


Nikola Janić

4 KOMENTARA

 1. “ Radje vi političari brinite o srbima u juznoj pokrajini……………..“
  Srbi u juznoj pokrajini se već , nazalost, tretiraju kao DIJASPORA,i to mnogo lošije nego ostali i!!! Odnos “ političara “ prema KiM i prema DIJASPORI , rezultat je njihove nesposobnosti, neobrazovanosti, potlačenosti od strane zapada, svesne i instiktivne borbe za ostanak i opstanak na vlasti , po cijenu zadnje “ grude” zemlje koju navodno predstavljaju !!! Takvi kakvi su, na vlast su došli uz ogromnu pomoć zapada, a prije svih Amerikanaca !!! Vremenom, selekcija je bivala sve strozija pa su do danas ostali samo kukavice, lakomi, nezasitni, iskompeksirani, polupismeni……
  Ovi su stvorili hiearhiju vlasti o kojoj sada pišemo,a u intelektualnom smislu, uspijelo im je da natjeraju lingviste da stvore jedan potpuno novi pojam, koji je u stanju da ih definira i obijasni.
  Radi se o pojmu A U T O Š O V I N I S T I !!! Osloboditi se od takvih, biti će krajnje komplicirano!!
  Tokom proteklih dvadeset godina,duboko su se “ ukorjenili „, učvrstili , “ zabetonirali „……….
  Svi ih lijepo i precizno opisujujemo , ali nitko nema ideju kako ih se osloboditi !!!

 2. Smatram i delujem upravo kako ste naveli. Uvek sam se tako i ponasao. Nazalost, svekoliki internet ,,junaci,, se zaboravljaju i pisu ili namerno pisu besmislen tekst ili sa namerom da nekog ocrne bez dokaza. SVAKO TREBA DA ODGOVARA ZA IZRECENO pred ljudima i Bogom. Gomilanje lazi je pocelo od svetskih prvaka politicara …i to su radili ne kaznjeno generacijama. Samo su pred Bogom bili isti kao i ostali smrtnici.

 3. Рат је почео,мада је тињао уз узджаност расејања. Сада је напад отворен,непријатељ је показао своје зубе.Борба ће трајати,а расејање се мора бранити.Уз Божију помоћ,домаћег издајника за спас Србије,не жалити до победе.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime