Kompilacija najradikalnijih izjava Vučića iz doba radikala

2
2631

Napravili smo kompilaciju najradikalnijih izjava Aleksandra Vučića dok je nosio dres Srpske radikalne stranke. Čisto da se ne zaboravi!

Kompilacija najradikalnijih izjava Aleksandra Vučića dok je bio član Srpske napredne stranke u pravom svetlu predstavlja našeg današnjeg lidera. Gotovo je neverovatno da se ovaj čovek danas zalaže za apsolutno suprotne stavove i ideale od onih za koje se zalagao devedesetih godina prošlog veka. Sve što je tada kritikovao tada danas čini. Međutim, transformacija psihološkog stanja Vučića je razumljiva jer sa radikalskim stavovima nikada ne bi došao do fotelje na kojoj danas sedi. Takve ideale i takve ljude progutale su devedesete, ali ne da se Vučić zaboraviti!

Samo je rizikovao da ga jedna velika većina građana proglasi za najvećeg licemera u novijoj političkoj istoriji. Koga briga šta narod misli?! Malo doslednosti ne bi bilo na odmet.

teleprompter

like-button.net here

wordpress-themes.org here

2 KOMENTARA

  1. Apsolutno ste u pravu da se čovek vremenom menja, ali je istina i da je nemoguća prirodna promena u kojoj će, preko noći, čovek u potpunosti odbaciti sva svoja ideološka uverenja i od žestokog nacionaliste preobratiti se u glavnog zagovornika neoliberalinih ideja. Zamislimo situaciju u kojoj bi Le Pen počeo da vodi politiku socijaliste Olanda? Ili Žirinovskog koji će početi da priča priču Kasparova ili Udaljcova? Hoćemo li ikada videti Gabora Vonu da ne zastupa ideju velike Mađarske? Vidite i sami da su radikalne promene gledanja na svet praktično nemoguće. Ko može da očekuje da će sutra Štrahe ili Najdžel Feridž da od protivnika Evropske unije postanu žestoku evrofanatici? Svakome je jasno da je takav zaokret nemoguć. A ako se on desi, kao što se desio kod Vučića, tada to nema nikakve veze sa izmenjenim gledanjem na svet, nego je to rezultat nekih drugih faktora koji sa „menjanjem“ mišljenja nemaju nikakve veze. Star se konj ne uči jahati, ali dobrim batinama može se umiriti i poslužiti svrsi, zar ne.

  2. U srpskom narodu od iskona postoji poslovica „Vremena se menjaju i mi se menjamo u njima“. To se, nema sumnje, odnosi na svakog od nas, pa zbog čega bi iz toga trebalo da bude izuzet g. A. Vučić. Normalno je da se protokom vremena ljudi menjaju fizički, moralno i intelektualno. Što se tiče navoda o riziku da ga većina gradjana proglasi licemerom, anonimni autor je, izgleda, veoma brzo zaboravio činjenicu da je većina gradjan svoj sud o A. Vučiću izrekla na proteklim parlamentarnim izborima. O tekstu objavljenom pre mesec dana na sajtu Telepromoptera, kao i drugim prilozima sa tog sajta, meritornu ocenu dao je Savet za štampu koji je povodom žalbe SHARE Defense doneo jednoglasnu odluku da je taj internet portal prekršio Kodeks novinara Srbije. On je tekstom „Ozloglašena sekta okuplja novosadsku omladinu“ povredio sledeća pravila novinarske etike: istinitost izveštavanja, odgovornost novinara, novinarsku pažnju i poštovanje privatnosti.
    Uz izuzetno poštovanje sajta „Koreni“ i posebno gospodina Nikolu Janića, najdobronamernije predlažem da izbegavate objavljivanje priloga anonomnih autora, bez obzira što je reč o prenosu priloga sa drugih sajtova. Valjalo bi da i u tom slučaju postupite po sopstveno opravdanoj preporuci o neobjavljivanju komentara anonimnih čitalaca.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime