Komunalna policija izbacila putnika iz autobusa i nasrnula na njega

1
1148

589280_komunalci-foto-i-tubin_fBeogradska Komunalna policija jutros je ponovo privela putnika koji se vozio bez karte i to kod Autokomande, u autobusu na liniji 48.

Komunalna policija je putnika izbacila iz autobusa u Bulevaru Oslobođenja i nasrnula na njega.

Po jednoj verziji, dva komunalna policajca su putnika bacila na zemlju i udarala kako bi mu stavili lisice.

Za to vreme čovek je zaplakao i vikao da ga puste, jer „nije nikoga ubio“ i da „samo nema kartu“.

Prolaznici, zaprepašćeni prizorom, su počeli da mole pripadnike komunalne policije da ne maltretiraju čoveka, međutim oni se na to nisu obazirali.

Po drugoj verziji, putinik je u autobusu zatečen bez karte. Komunalni policajci su mu zatražili dokumenta, međutim kako su se vrata otvorila, čovek je odgurnuo policajce i počeo da beži.

Komunalci su ga sustigli, oborili na zemlju i priveli u stanicu.

Društvenim mrežama uveliko se širi fotografija nesrećnog putnika koji leži na zemlji sa rukama iza leđa dok su policajci iznad njega.

Sugrađani su besni i, na društvenim mrežama, ovaj potez Komunalne policije komentarišu kao sramotan.

Komunalna policija izdala je i zvanično saopštenje povodom incidenta:

CAxPn4GWQAA2-Ce„Na autobuskom stajalištu Autokomanda, u Bulevaru oslobođenja, na liniji 59 (a ne 48) jedan od putnika fizički je nasrnuo na kontrolorku V.S. Tokom pružanja asistencije Direkciji za javni prevoz patrola Komunalne policije utvrdila je da se radi o licu koje nije imalo važeću ispravu i poušala da proveri njegov identitet. Lice je odbilo da stavi na uvid lični dokument, počelo da viče i preti patroli smrću, unelo se komunalnom policajcu u lice i dvaput ga udarilo pesnicom u grudi. Takođe, ovo lice je pretilo drugom komunalnom policajcu i vređalo ga na rasnoj osnovi“, kaže se saopštenju.

Da Vas podsetimo:  Kosovska kriza oko tablica - ili mnogo buke ni oko čega

S obzirom na okolnosti, stoji dalje u saopštenju, patrola je bila prinuđena da primeni sredstva prinude i vezivanje, nakon čega je lice dovela u polijsku stanicu radi utvrđivanja identiteta. Protiv putnika načinjen je prekršajni nalog a podneta je i krivična prijava za napad na ovlašćeno službeno lice.

Takođe, Komunalna policije saopštila je da se jutros oko 8.15 sati, na uglu Patrijarha Joanikija i Pilota Mihaila Petrovića, u Rakovici, desio još jedan napad na njihovu patrolu, koja je zatekla nepropisno zaustavljeno taksi vozilo na trotoaru.

„Tokom intervencije i sačinjavanja prekršajnog naloga, taksista Dragan K. otvorio je vrata službenog vozila Komunalne policije, oteo svoja dokumenta i dvaput pesnicom udario komunalnog policajca te pokušao da pobegne sa lica mesta“, saopštava Komunalna policija.

Taksista je uhvaćen posle nekoliko minuta i predat kriminalističkoj policiji.

(Alo.rs, foto: I. Tubin)

1 KOMENTAR

  1. Ja ne znam sta je sa ovim napaljenim m… Ma nikako da se sretnemo ja i moj ortak sa nekim od njih a evo, vec danima tumaramo bez karte i to bas na ovoj liniji … citacete po novinama kad ih sretnemo.
    Bitange i nabildovane buzdovane treba nauciti kulturi i sta je ovlascenje i mi resili da ih bas mi naucimo tome. Hvala na paznji. OTPOR !

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime