Konkurs za najbolju knjigu za decu i mlade do kraja godine

0
193
Foto: Shutterstock

Svi autori koji su svoja prva izdanja knjiga poezije ili proze za decu i mlade objavili u 2020. godini, moći će da se prijave za nagradu „Maleni cvet“. Konkurs Niškog kulturnog centra je otvoren još mesec dana, a nagrada podrazumeva povelju i novčani iznos.

U konkurenciju za ovogodišnju petu nagradu koju dodeljuje Grad Niš neće se uzimati u obzir, napominju organizatori, ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično. Takođe, za nagradu će moći da se bore samo pisci čija su dela objavljena na srpskom jeziku.

Molimo izdavače ili autore da nam što pre, a najkasnije do 31. decembra 2020. godine, pošalju 4 primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove – kažu organizatori.

Ime dobitnika nagrade biće saopšteno do početka aprila 2021. godine, a svečano uručenje će se održati aprila ili maja iste godine.

Zainteresovani knjige mogu poslati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).

Inače, prošlogodišnji dobitnici nagrade bili su Sonja Ćirić za roman „Neću da mislim na Prag“ i Dejan Aleksić za zbirku pesama „Drama u podrumu gospođe Joje“.

T. T.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime