Konzumiranje ove biljke dva puta nedeljno uklanja rizik od kancera…

0
911

Da li ste spremni na sve da biste sprečili rak dojke? Sigurno redovno vežbate, hranite se zdravo, konzumirate organske proizvode i održavate zdravu telesnu težinu? Ali koliko sočiva jedete?

Odgovor na poslednje pitanje je važnije nego što mislite, jer je poslednja studija pokazala da konzumiranje sočiva može da ukloni rizik od razvoja raka dojke za 24%. U studiji koja je objavljena u međunarodnom Žurnalu kancera, istraživači su pregledali preko 90.0000 žena u premenopauzi. Istraživali su rizik od raka dojke i unos flavonola u periodu od osam godina. Otkrili su da one žene koje su jele sočivo makar dva puta nedeljno, umanjile su drastično rizik od raka dojke, za razliku od onih koje nisu konzumirale ove namirnice.

Druge studije podržale su ideju da sočivo može da pomogne u borbi s kancerom. na primer, norveška studija o unosu mahunarki u preko 3.500 slučajeva kancera otkrila je da visok unos sočiva uklanja rizik od raka jednjaka, grla, grkljana i usta za neverovatnih 37%, dok druge studije pokazuiju da konzumiranje mahunarki uklanja rizik od raka debelog creva za 47%.

Šestogodišnja studija otkrila je da oni muškarci koji su jeli sočivo tri ili više puta nedeljno smanjuju rizik od prostate duplo. Dodatno, sočiva su bogata vlaknima, koja su se pokazala kao delotvorna u prevenciji kolorektalnog kancera

Ono što sočivo čini toliko efektivnim u borbi s kancerom jeste sadržaj selena. Nema mnogo namirnica koje su bogate ovim mineralom, koji ne samo da uklanja upale i rast tumora već stimuliše produkciju ćelija koje ubijaju tumor.

Sočivo takođe podržava zdravlje srca i pomaže regulaciju nivoa šećera u krvi. Uz to, sočivo je bogato gvožđem, a nema kalorija kao crveno meso, na primer.

Da Vas podsetimo:  NAROD VLAST I POLITIKA -DRUGI DEO

Ova mahunarka dolazi u nekoliko varijanti, uključujući braon, zelenu, crvenu i crnu. Konzumira se preko osam hiljada godina na Bliskom istoku, kako su pokazala arheološka istraživanja. I dan danas, konzumira se širom sveta. Bogato nutrijentima, sočivo može da se koristi u brojnim jelima.

Pored čorbe, ono odlično ide uz kari i kokosovo mleko. Sočivo može da se jede i kao hladna salata, uz beli luk, paradajz, bosijak i luk. Uz to, sočivo dobro ide uz meso i pastu.

Zapamtite da su studije pokazale da konzumacija sočiva dva do tri puta nedeljno može da vam obezbedi benefite i da umanji rizik od raka.

Izvor: Webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime