Kormilarka

2
1390

Opijena čistim vazduhom KOPAONIKA, udišući samo navodnu kosovsku varijantu te čistoće, osmelila se Sonječka Liht da usmerava srpski brod, koji po njenoj viziji izgubljeno luta između Scile i Haribde!

Hrabra vizionarka, nekadašnji kontrolor propusnica za „Crveni univerzitet Karl Marks“ koji je bio najevropskiji u toj šezdesetosmaškoj evropskoj perspektivi, malčice načeta godinama potrošenim u realizaciji vizija dragog čika Soroša jer prva ljubav zaborava nema, a Sonječka je bila prvi činovnik tek otvorene kancelarije u Beogradu, uzela je učešća u projektu „Srbija između vizije i dileme – Stanje nacije”!

Sonječka verovatno predstavlja sebe samu i dragog Skota, ali srpski narod svakako ne!

Srbi  i nisu neki moreplovci te njima o brodu ne vredi kazivati, ajd` o kolima (nekad konjskim) i đene, đene, ali  Sonječka to nezna, a kako i da zna kad je baš ništa ne veže za Srbe, jer ona je beograđanka (iako obavešteni kažu ni rođenjem, ni poreklom), građanka sveta, pa još i na Kopaoniku koji već svojataju Šiptari, dok u geografiji još uvek piše da je to najviša planina u Srbiji.

Sonječka hrabro nagovara naciju, da se ugledaju na Skoplje i Atinu, ali ni ona ne zna odgovor na pitanje jesu li sada nastali Severomakedonci kao novi narod, jer je FYROM dogovorno izdahnuo!

Ko je bio dragi tata, o mami ne može biti reči, sve su babice bile isključivo muškog roda u čamcu na Prespanskom jezeru, kad se obavi taj srećni porođaj, to Sonječka naciji srpskoj ne kazuje!

Nije ipak poznato jeli Sonječka završila i soroševski kurs za babice, između ostalih!

Dakle, Sonječka nudi svoj predlog, ali to nije brod budućnosti već trošni čamčić na uzaludnom putu za vidljivo raspadajuću EU!

Da Vas podsetimo:  SRBI NISU GENOCIDNI NAROD: Korejac na čistom srpskom ispričao koliko voli Srbiju i naše ljude!

Srbi pred velikom nevoljom iskustveno krenu u šumu, biće da im Šiptari zato  već decenijama kradu šumu, da se nemaju gde sakriti, pa da ih Sonječka na čistini lakše ubedi!

Sonječka vapi da se Srbi okrenu milom komšiluku, dok lutke sa likom Srba bacaju u more, čak i pale kao karnevalsku žrtvu!

Dok Šiptari udaraju takse, Sonječka tvrdi da samo tako mogu i da opstanu u antisrpskom regionu, i to sve sa perspektivom navodno svetle budućnosti!

Biblija uči da je Svevišnji (kad je stvarao svet) ponajpre razdvojio svetlost i tamu, te izgleda i Sonječka tako nudi svoju svetlu budućnost, ali ona nije ni Bog ni sluga nebeski, već nekadašnja komunistička aktivistkinja, stasala na matrici borbe protiv „velikosrpske hegemonije“ dok je teklo med i mleko, a sad se samo plaćaju kamate na te kredite, al` Sonječka  živi od antisrpskih donacija, i baš lepo se užirila (kako to slikovito opisuju obični srpski primitivci, ali njeno društvance to odmah proglašava za govor mržnje), i tako to!

Sonječka ispravno detektuje da budućnost Srbije zavisi od toga kako će se rešiti „kosovsko pitanje“, a to naglašavaju u EU, NATO i SAD, a realnost međunarodnog prava kazuje da je reč o pokušaju šiptarske nacionalne manjine da silom otme deo države Srbije, uz neskrivenu pomoć svojih mentora, a ne nikakvo lutanje u magle prošlosti Srba!

Srbi čak i u najgušćoj magli na Kosmetu, lako propnađu ono obilje materijalnih znakova pored puta koji kazuju da je to srpska zemlja, a ne nikakvo EUnijatsko „kosovsko pitanje“!

Medicima poznaje bolesno stanje kada se pojedinac opije kiseonikom pa počne da bunca, ali ne poznaje stanje kada takav pojedinac nudi buniku kao opojnu biljku za uživanje, i to čitavom narodu!

Da Vas podsetimo:  Šibel u Jagodini proradio još 2022. godine, „crvena vrpca“ presečena tek uoči kampanje

Ako je i od Sonječkice, mnogo je ipak za prosečan srpski želudac, makar koliko da su ga hranili razni eunijati, atlantisti, i sva ta belosvetska …..!

Vreme je za srpski pogled sa Kopaonika, bez ohrabrujuće eunijatske bunike, bez čamaca i lažnih pojaseva za spasavanje, a nadasve bez lažnih Mesija!

Vladimir Frolov 
Izvor: srpskistav.com

2 KOMENTARA

  1. Vreme je da Srbija pristupi Rusiji i stacionira rusku vojnu bazu na Kopaoniku pa da se posle vidi kako ce pregovori ici dalje.
    Sonja Light, jevrejskog porekla nema sta nas da usmerava, austrougarski car koji je napao Srbiju takodje je bio jevrejske krvi, tito njegov vanbracni sin opet jevresko poreklo, Olbrajtova, Klintonovi e pa sad samo naivan i lud moze da veruje u dobronamernost osoba koji su kroz istoriju dokazali da nam nisu prijatelji. Cast onim ortodoksnim jevrejima pacenicima ovi hazari koji drze sve sekte sveta i sve banke koji upravljanu novcem neka nas radije zaobidju zajedno sa svojim taticom Sorosem. Ja im zelim puno srece, daleko od nas, narod koji je razapeo sina Bozjeg Isusa Hrista nije prijatelj nikom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime