Korupcija u Srbiji

1
1653

Poštovani,
zahvaljujem se na spremnosti da objavite priloge koji bi mogli, po mom mišljenju, da pomognu Srbiji u rešavanju dva pitanja od ogromnog značaja, korupciji i seoskom turizmu. Ovo je prilog o korupciji, a prilog o seoskom turizmu ću Vam uskoro poslati.

Dopis gospodina Branislava Bajagića objavljujemo u celosti:

„Poštovani zemljaci,
svima je poznato da je korupcija veliko zlo, ali i da je u Srbiji prisutna u svim oblastima. Izneću lične primere na osnovu kojih se lako može zaključiti da se radi o KORUPCIJI U PRAVOSUĐU!

Ukratko, kod kupoprodaje seoskog imanja prodavac me je više puta prevario i pravdu sam pokušao da potražim u pravosudnim institucijama. Međutim, sve prvostepene presude Osnovni sud u Mionici odbacuje kao NEOSNOVANE! Da razjasnim, u sudu je dokazano da je prodavac prevarant, lažov, sitan lopov i falsifikator, ali ipak on ostaje nekažnjen. Kažnjen sam ja time što sam plaćao sudske takse, oba advokata…(ukupno, oko 5.000 evra).

Na sve moje žalbe upućene Višem sudu u Valjevu odgovara uvek samo jedna sudija, Zorica Branković, koja žalbe odbacuje kao NEOSNOVANE!

Svemu ovome doprinos daje i Apelacioni sud (AS) u Beogradu, koji odbacuje moju žalbu na poslednju prvostepenu presudu suda u Mionici, kao NEOSNOVANU, iako se iz same presude jasno vidi da me je tuženi prevario. Ovde treba navesti da su i tuženi i njegov advokat od početka tvrdili da mi tuženi nije prodao 4 tuđe parcele (što je osnov ove poslednje tužbe), ali da je advokat tuženog pred kraj dokaznog postupka promenio iskaz i naveo da je jasno da me je tuženi doveo u zabludu… pokušavajući na taj način da svog klijenta oslobodi odgovornosti navodno zbog zastarelosti navodno rušljivog ugovora…, ali tuženi ostaje uporan da su te parcele njegove, da ih je kupio njegov otac… iako se kroz izveštaj iz Katastra jasno vidi da su u pitanju tuđe parcele…! NEVEROVATNO!

Da Vas podsetimo:  Zlatibor Lončar nakon Vulina direktor BIA?

Sve moje krivične prijave protiv prodavca, njegovog nemoralnog advokata, sudija… Osnovno javno tužilaštvo u Mionici (OJT) odbacuje kao NEOSNOVANE! Više od dve godine OJT ne odgovara na moju krivičnu prijavu zbog laganja na sudu tuženog i njegovih svedoka, što je i sud presudom konstatovao.

Ali, vrhunac nepoštenog rada OJT, Snežane Jovanović, je u tome što prosto izmišljaj nekakvu potvrdu samo da ne bi gonila tuženog radi očiglednog falsifikata… Naravno, sve moje pritužbe i žalbe na rad OJT, Više javno tužilaštvo iz Valjeva odbacuje kao NEOSNOVANE!

U svemu ovome učestvuju i pojedinci iz Republičkog javnog tužilaštva (RJT) na takav način što odbacuju vanredni pravni lek, da Vrhovnom kasacionom sudu (VKS) predloži preispitivanje pravosnažne presude s zbog toga što sudija Darinka Devedžić očiglednim kršenjem zakona odbacuje moju tužbu i pomaže prevarantu, uz obrazloženje „Nije povređen zakon na štetu javnog interesa“…

Povodom najnovije prvostepene presude suda u Mionici očekujem da RJT konačno uputi predlog RJT da preispita pravosnažnu presudu AS. Nadam se da će VKS dobiti taj predlog i doneti poštenu presudu, i da neću morati da se obratim Ustavnom sudu, gde više od godinu dana čekam rešavanje dve moje žalbe na gore navedene presude.

Ukratko, nadam se da neću morati da se obraćam Međunarodnom sudu pravde u Strazburu, što bi bila još jedna velika bruka za Srbiju, i šteta po budžet, tj. po džep građana!

Od portala Koreni očekujem da se posveti ovom problemu i informiše što je moguće veći broj Srba, ali i svih stanovnika Srbije, a pre svega – nadležne.

Predsednik Vučić je, dok je bio premijer, javno istakao da je za korupciju NULTA TOLERANCIJA. Ovo je prilika da se vidi da li u Srbiji zaista postoji spremnost da se izborimo protiv ovog velikog zla, ili je i ovo samo još jedna prazna priča!

Da Vas podsetimo:  Evropa otkrila prevaru Vučićevih tajkuna, mogli bi da nam zabrane letove

Ako sam bilo šta izneo što nije tačno trebalo bi da snosim odgovornost. U suprotnom, svi u pravosuđu koji su svojim radom zaštitili očiglednog prevaranta, trebalo bi da odgovaraju, kao predsednici sudova u Zaječaru, Šapcu, Loznici, Beogradu…

Detaljnije o gore navedenim slučajevima izneo sam u 5 videa:

S poštovanjem,
Branislav Bajagić

 

1 KOMENTAR

  1. U vezi ove teme – moj slučaj je star 28 godina, i sada je na ECHR Sudu u Strasburu, zahvaljujući, imam za to sa dokazima osnovanu sumnju : više korumpiranih sudija iz Beograda, koje su predmete rešavale zloupotreblavajući svoj položaj, da su štimovale dokaze, da su direktno kršile Krivični zakon Republike Srbije čl. 360, (Kršenje Zakona od strane sudije), čl. 359. (Zlupotreba položaja), Ustav Srbije čl. 32, Evropsku Konvenciju čl. 6., Zakon o sudijama čl. 90 (stav 1, – Povreda Načela nepristrasnosti i stav 18, – Kršenje odredaba Etičkog Kodeksa u većoj meri), a sa namerom da se preko suda i lažiranih Presuda pribavi nezakonita korist stranci u postupku Predrag (Branislav) Todorović, koga ovde zastupa Vojin Ž. Popović, advokat iz Beograda, – čak sam se sa Prijavama direktno obraćao više puta svim nadležnim Pravosudnim Institucijama Srbije ali bez konkretnog postupanja prema dokazima. Molim stranke koje imaju sumnje u zakonitost postupanja sudija koje su im presudjivale u zadnjih nekoliko godina za sudije : Ljiljana Vučinić, Vesna Obradović, Vesna Popović, Ljubica Nenadić i Sabahudin Tahirović, – da mi se obrate na email adresu bgdsudovi@gmail.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime