Kosovo i Metohija

Uništena perspektiva ljudskog bića

1
1140

1102070928Udruženje Đakovčana reagovalo je na izjavu ambasadora SAD Majkla Kirbija da Kosovo treba da postane punopravni član UN.

Otvoreno pismo ambasadoru SAD Majklu Kirbiju prenosimo u celini:

Pitamo Vas, Vaša ekselencijo, da li znate da je sa prostora Kosova i Metohije proterano 230.000 Srba? Znate li da je njihova imovina uzurpirana, da se njihove kuće sistematski uništavaju, kao, na primer, Srpska ulica u Đakovici, da se uništavaju srpska groblja, da se briše svaki trag porušenih i uništenih crkava i manastira? Jeste li čuli o onima koji uznemiravaju crkveni i manastirski mir monaštva Visoki Dečani i manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici? Da li znate da su osnovna prava demokratije, Vaše zemlje i Evrope Srbima na prostoru Kosova i Metohije oduzeta? Da li ste upoznati sa činjenicom da će i šesnaestu godinu zaredom Srbi sa prostora Kosova i Metohije Božić dočekati van svojih kuća, u prihvatnim centrima i daleko od svojih svetinja Visokih Dečana, Pećke patrijaršije i Bogorodice Ljeviške?

A znate li da Srbi i Albanci imaju nešto zajedničko? Zajedničku nesreću da od radioaktivnih bombi bačenih na Kosovo i Metohiju 1999. godine stradaju svi, bez izuzetka. Da su, nažalost, mnoge porodice, i srpske i albanske, uništene i ostavljene bez ljudske, lekarske i moralne zaštite. Gospodine Kirbi, posetite odeljenje onkologije na Institutu za majku i dete u Beogradu i pogledajte u oči posledicama. Na Kosovu je radioaktivnošću uništena perspektiva ljudskog bića, a o tome svi ćute, što je ponižavajuće za ljudski rod.

Poštovana ekselencijo, prenosim Vam ubeđenje proteranih Srba sa Kosova i Metohije da njih nisu proterali njihove komšije Albanci, već SAD i EU. Jer da želite multietničke gradove, kao što govorite o multietničkom sastavu gradova Srbije, Vi biste se potrudili, zajedno sa predstavnicima EU, da Priština, Peć, Prizren, Đakovica ne ostanu bez Srba.

Da Vas podsetimo:  Ramin „istorijski“ udar na Beograd: Obesmišljena priča o Otvorenom Balkanu

Gradovi na Kosmetu su jedini etnički čisti gradovi u Evropi. Voleli bismo da se sastanemo sa Vama i da Vam lično dostavimo ekskluzivne snimke o kamenovanju Srba u Đakovici svih ovih godina za Božić, kao i snimke koji svedoče o uništavanju grobova, kuća, crkava i manastira. Kao ubeđeni borci za ljudska prava, verujemo da ćete se sastati sa nama i odgovoriti na naša pitanja.

Sputnjik

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime