Kosovo je Srbija, april u Beogradu

0
934

rsz_1tr2Voz koji nije stigao na svoje odredište ali je zahvaljujući njemu sve drugo stiglo na Kosovo i Metohiju podigao je veliku galamu, što je uvek znak da to što je stiglo i nije baš dobro po Srbe koji ovde žive.

Službenica pri američkoj diplomatiji, Mišel Šon podržala delovanje kvazi-institucija separatista sa Kosova i slanje specijalnih snaga na Jarinje kako bi zaustavili ulazak voza koji je iz Beograda krenuo za Kosovsku Mitrovicu. Ovo je priordna rekacija jer je Amerika poslala svoju ratnu mašineriju, zajedno sa ostatkom NATO saveznika, i gomile uranijumskih bombi na Srbiju kada je odlučno branila svoju tertoriju od šiptarskih terorista 1999.

Portparolka američke Kancelarije u Prištini, Mišel Šon izjavila je da SAD poštuju pravo (separatista sa) Kosova da brinu o „svojoj granici“(?), čime je podržala delovanje kvazi-institucija slanje njihovih naoružanih na prelaz Jarinje kako bi zaustavili ulazak voza koji je iz Beograda krenuo za Kosovo i Metohiju.

b>“SAD su priznale Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu 2008. godine i mi poštujemo pravo ‘Kosova’ da odlučuje ko i šta prolazi preko njegove ‘granice'(?)“, kazala je Šon za Koha ditore i dodala da je SAD drago što u subotu nije bilo sukoba „na granici“.

Mediji sve ovo prenose bez ikakvih znakova navoda te pomažu stvarnje utiska o nekakvoj šiptarskoj „državnosti“. Time krše zakon Republike Srbije kao i ustav sa kojim se doduše i srpska vlast odavno poigrava ne poštujući njegove odrebde ni minimalno, kada su Kosovo i Metohija u pitanju.

 Amerikanka je kazala da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao „najbolji način da se unapređuju odnosi ‘Kosova’ i Srbije“.

Voz koji je prvi put iz Beograda krenuo direktno na Kosovo posle skoro dve decenije bio je banalno išaran slikama fresaka iz srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, koje su pod zaštitom UNESKO-a, a na njemu je na dvadesetak jezika pisalo „Srbija je Kosovo“. Najčešće reakcije su da je taj natpis trebalo da bude sastavni deo Briselskog sporazuma a ne da zahvaljujući njemu Šiptari danas imaju vlast da i na severu KiM mogu oružano da sprovode svoje zlikovčke namere.

Da Vas podsetimo:  Veštačka inteligencija, budućnost rada i planete

„Novosti“ čak sramno pišu da voz nije stigao na Kosovo i Metohiju, „jer se situacija iskomplikovala nakon što je objavljen snimak da je na prugu postavljen eksploziv zbog čega su u Donje Jarinje stigle specijalne snage Kosovske policije ROSU“. Prema ovom navodu izgleda kao da su ROSU jedinice stigle na ovo mesto da voz zaštite a ne da ga oklopnim vozilima i oružjem spreče da sa takvim natpisima uđe na teritoriju Kosova i Metohije

Prema rečima premijera Srbije, mudrošću Beograda voz je iz Raške vraćen u Beograd, čime su izbegnuti i sukobi i žrtve. Naravno, čija je „mudrost“ da ovakvom provokacijom možda ponovi nasilje 17. marta, izbegnuto je da bude objašnjeno. Krivica se u javnosti svela na Marka Đurića, kao da je on samostalno mogao da osmisli i sprovede sve ovo dok niko ne pominje „saradnike“ odnosno uzurpranu Eparhiju raško – prizrensku koja je takođe mala udela u ovo provokativnom potezu dovođenja u opasnost Srba sa KiM. Vučić je izvukao „živu glavu“ dok Nikolić svoju podmeće. Svoju pa i sinova svojih „ako zatreba“, a kako jedan Srbin sa Kosova i Metohije reče:

„Tako mi Boga“ bliži se april…

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime