Kosovo na pragu NATO pakta

0
1047

albanian_flags-by-jemi-shumMalo ko shvata da u životu NATO pakta sazreva epohalan događaj. Priština je dobila zvaničan odgovor generalnog sekretara NATO pakta Jensa Stoltenberga o tome da Kosovo strpljivo čeka dok ne dočeka u strukturama bloka. Štaviše, u pismu su već obrisi i svetle perspektive teritorije koja nije primljena ni u jedno ozbiljno društvo. Ispostavlja se da se obećava učešće Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u svojstvu posmatrača u Evroatlanskom koordinacionom centru reagovanja na stihijske nevolje i katastrofe, obećava se učešće KBS u svojstvu posmatrača u vežbama mirovnog kontingenta NATO – KFOR, učešće u razmeni poseta predstavnika zemalja, učešće alijanse u zaštiti informativnog sistema, obuke i organizacije logističkih struktura Kosova, obećava se i podrška razvoju kosovskih državnih organa, nevladinih organizacija, sistema obrazovanja.

Zašto kriti, ako se sve ovo odigra, onda će sledeći korak postati prijem Kosova u članstvo Severoatlanske alijanse.

Premda, ako dobro razmislimo, tu se radi samo o formalnosti. Kosovska vlast već odavno učestvuje u politici NATO pakta na Balkanu i ispunjava njegove vojne zahteve. Počevši još od delatnosti banditskih ustaničkih odreda OVK, koji su ognjem i mačom pripremali agresiju NATO pakta protiv Jugoslavije.

U prevodu na jezik zločinačkih grupacija, današnji dijalog Prištine i Brisela izgleda ovako:

Gazda, koliko se može čekati? Mi smo po tvom zahtevu pripremili rat, organizovali obračun nad kosovskim Srbima, podigli Damoklov mača nad Makedonijom i jugom Srbije. Mi činimo sve kako ti narediš. No, zašto mi ostajemo u statusu bandita? Uvredljivo je, gazda. Dajte nam novi „krov“. Pod tim „krovom“ mi ćemo biti još bezobrazniji i nemilosrdniji. Ionako ćeš morati oboriti Srbe na kolena. Oni dobrovoljno neće krenuti u NATO. I ti nas nećeš moći zaobići.

Izgleda da je gazda čuo pozive iz Prištine i odlučio je da joj krene u susret.

Da Vas podsetimo:  Da li su brojke o novozaraženima i umrlim od korone u Srbiji lažne?

A kakav je međunarodno-pravni status Kosova, upitaćete Vi? Jer, odsustvo njegovog priznanja čini čitav proces izrugivanjem nad međunarodnim pravom. Tako će NATO početi i narkokartele primati u svoj sastav!

Ovakva pitanja mogu postavljati samo oni koji su odrasli u romantičnim staklenicima zapadne slobode i demokratije. Oni koji znaju po ukusu koliko vredi ta zapadna sloboda i demokratija, slična pitanja neće zadavati.

Baš briga Jensa Stoltenberga za status Kosova. Najvažnije je napraviti ga svojim zvaničnim članom, obučiti, naoružati i postaviti u borbenu gotovost prvog stepena. Posle toga, ono će se iz teško upravljane bande pretvoriti u elitnu jedinicu nasilnika i ubica.

Taj cilj planiraju da dostignu baš za ono vreme kada će Srbiju upitati: „Dobro, hoćeš li da sama pođeš u NATO ili da ti pomognu?“

Dmitrij Sedov

www.fsksrb.ru

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime