Kosovo najavljuje kandidaturu za EU početkom decembra

1
94

Početkom decembra očekuje se da Kosovo preda zahtev za članstvo u Evropskoj uniji (EU), izjavio je Klisman Kadiju, politički savetnik zamenika premijera Besnika Bisljimija.

Foto: Printscreen YouTube

Mi smo, kao vlada, počeli pripreme za podnošenje aplikacije za članstvo u EU, kao prvi korak, u cilju dobijanja statusa zemlje kandidata. Prijava će biti podneta ove godine, verivatno u decembru, objasnio je Kadiju u pisanom odgovoru za Radio-televiziju Kosova.

On je naveo da je krajem avgusta formirana Izvršna komisija koja se bavi pripremom te aplikacije i sada vlada preduzima sve neophodne korake u informisanju saveznika i češkog predsedavajućeg EU o cilju prijave.

1 KOMENTAR

  1. Rodjen sam 1953 godine. Visok sam 180cm a tezak 92 kg. Naredne godine ću se prijaviti na fakultet za klasični ples, balet , za baletana, u Parizu !!! Tko ima više šansi da prodje konkurs – i bude primljen……… Ja Zoran53 kao baletan, ili fantom drzava KOSOVO da postane punopravan član EUROPSKE UNIJE !! Mislim da imamo objektivno jednake šanse , iako je potpuno neizvjesno i izvan svake logike ponašanje E U . U svakom slučaju, formulare za prijem mozemo poslati i platiti pristojbe,ukoliko je potrebno…….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime