Kosovo nije…

0
3798
Foto: transconflict.com

Ne znam kako pojedinima nije jasno da Kosovo nije druga država! Da pođemo od ovih koji kažu da jeste… Ako jeste, kako onda može biti nezavisno kada se za njegovu sudbinu pita Amerika? Ukoliko Kosovo stekne nezavisnost, kako vi kažete, ono će biti kolonija, kao što možda već jeste, a nikako nezavisna država. Moram još nešto poručiti ovima koji su zalutali.

Srbija nije proja da se komada, mrvi i da svako kida parče koje mu najviše odgovara. Gračanica nije vila na Dedinju da se u nju smesti onaj ko ima najviše novca. Hram Hrista Spasa nije javni toalet da se u njemu olakšavaju oni koji mrze crkve i Boga, kao što nije ni studio za snimanje spotova, niti stena da se po njoj veru. Južni deo Kosova je isto tako Kosovo kao i severni deo, pa su svi ti delovi Srbija.

Crkva Bogorodice Ljeviške nije fabrika, pa da se tako gasi, ruši i ponižava. Visoki Dečani nisu Beograd na vodi, pa da se obećava stranim investitorima i blokira se, kao gradilište pomenutog posnog Beograda, usled nedostatka stranog kapitala. Pećka patrijaršija nije Narodna skupština, pa da tamo svi držite političke govore o srpskom narodu na Kosovu i njegovoj sudbini zaštićeni zidovima naše svetinje.

Simonida nije starleta kojoj je podvodač iskopao oči kako bi se oboje našli u centru medijske pažnje. Priština nije Tirana iako je mnogi Tiranom smatraju, a nažalost, ponajviše Srbi koje Kosovo ne zanima. Kosovska Mitrovica nije tuđa Mitrovica, već srpska. Prizrenska bogoslovija nije kutija šibica, iako je njome paljena, da se premešta gde kome odgovara.

Kosovski boj nije neuspela skupštinska sednica kojom se može vitlati po potrebi kako bi se neko proglasio izdajicom ili patriotom. Knez Lazar nije izgubio glavu za Veliku Albaniju, nego za Srbiju. Miloš Obilić nije ubio Murata kako bi Murat postao heroj, kako nas uče naši državnici, nego kako bi preokrenuo tok gorenavedenog boja, ili skupštinske sednice, zavisno od toga kako ko na to gleda. Kosovka devojka nije bila član strane delegacije koji pomaže umirućim Srbima na Kosovu, kao što im nikada stranci nisu ni pomagali. Srpski leševi na Kosovu i Metohiji nisu obećanja, pa da ih se tek tako političari odriču i zaboravljaju ih čim dođu na vlast. Popaljene srpske kuće po svetoj srpskoj zemlji nisu udžerice iz Hercegovačke, pa da se svi prave da ne znaju ko ih je srušio i popalio. Srbi na Kosovu nisu Kosovari, nego Srbi!

Da Vas podsetimo:  Kako je srpska muzika pokorila Hrvatsku

Kolevka srpstva nije stari krevet koji se baca na đubrište. Životi Srba na Kosovu nisu moneta kojom će se plaćati politički poeni i finansirati političke stranke. Žuta kuća nije pesmica za decu. Bombardovanje pred sam kraj dvadesetog veka nije došlo zbog Surinama i zemalja oko kojih se ovih dana vodi polemika, nego zbog toga što se nije dalo Kosovo u tuđe ruke. Martovski pogrom nije bilo skidanje lutke sa kanapa na ringišpilu, nego skidanje krstova sa crkava i srpskih glava sa ramena od strane onih koji vožnju na tom nepostojećem ringišpilu nikada nisu ni platili.

Kosovo nije krivica da se priznaje ili poriče! Srbija nije đak prvak da je svi ispituju i uče šta treba da radi! Metohija nije greh, pa da je se odričemo! Kosovski zavet nije pismeni zadatak na kojem smo dobili jedinicu, pa da ga se stidimo! Božuri nisu karanfili, pa da ih prodajemo za osmi mart! Manastiri i crkve koje je srpski narod razasuo po Kosovu i Metohiji nisu polja na tabli za Monopol na koja može stati bilo čija figura i kupiti ih, ili još gore dobiti!

Srpske glave pale za i na Kosovu i Metohiji ne treba da služe kao artikli na rafovima na koje će se zalepiti cena! Njegoševa živa rana nije nešto što treba da mu se dosoli!

Ništa od toga nije Kosovo i muka kosovska, ali Kosovo jeste jedno – Srbija! Moglo se nabrajati još mnogo toga i ovaj tekst bi se završio ko zna kad, ali ne želim da, ovima koji Kosovo i Metohiju prodaju, pomažem sa cenom tako što ću je povećavati i za njih zarađujem novac koji će dobiti prodajom svetinje, kuće i kolevke!

Da Vas podsetimo:  Da li treba omogućiti glasanje na izborima sa 16 godina?

Milan Ružić

iskra.co

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime