Kosovo, zaduživanje… vaše pravo da budete dezinformisani! Slobodan Reljić

0
373

Gost u emisiji „Politikon“ autora i voditelja Danila Tvrdišića na kanalu Helmkast bio je sociolog Slobodan Reljić.

Slobodan Reljić

Osvrćući se na ekonomske posledice enormnog zaduživanja, Slobodan Reljić, između ostalog, upozorava: “Mi ćemo vrlo brzo ostati bez reka, čistog vazduha, planina… oni će nama to da uzmu sve za ništa… Ista ta ekipa koja grabi naš životni prostor prelazi sa prirodnih lekova na čisto sintetičke lekove. Od ostataka nafte prave lekove, a paralelno sa tim napravili su ekipe „stručnjaka“ koje govore da je to najbolji način lečenja. I danas smo došli do toga da vi potpisujete da je jedan takav lek dobar. To je jedinstven slučaj da kupac garantuje za kvalitet robe prodavca.

Posle toga su preuzeli poljoprivredu. Prvo su dakle, stavili monopol na zdravlje, a onda su monopolisali proizvodnju hrane kroz kontrolu semena. Promotor toga je Rokfeler.

Ukazujući na katastrofalnu medijsku situaciju u kojoj se nalazimo Reljić, između ostalog kaže: “Vi danas nemate informativnu scenu. Živimo u novom svetskom dezinformativnom sistemu. Sve što od njih čujete morate da uzmete u obzir da je to smišljeno da vas dezinformiše. Pitanje je da li više postoji novinarstvo kao profesija. Evo pogledajte našu medijsku scenu: sa jedne strane su ovi mediji vezani za vlast, i to svaki put. I imate ove druge medije koji su vezani, pojednostavljeno rečeno, za američku ambasadu. Obzirom da i jedni i drugi izlaze iz istog ideološkog sistema, oni nisu u sukobu oko najvažnijih pitanja, oko Kosova, pandemije…

Zbog novih pravila video platforme Jutjub deo intervjua Slobodana Reljića postavili smo na video platformi Odisej.

Izvor: Hronograf

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime