„Kosovski“ međunarodni broj

0
816

383Iako nas srpske vlasti, putem Kancelarije za KiM i Maka Đurića, ubeđuju da je telefonski broj koji će biti dodelje tzv., „Kosovu“ biti broj za „geografsku oblast Srbije“, u svetu na to gledaju drugačije.

Čak šta više broj „+383“ je već u upotrebi a za njega su međunarodnom provajderu zahtev podnele i srpske vlasti ali, kako mediji javljaju i „Austrija, bez obzira na Srbiju“. Time se izbegava ona smešna zvezdica kod natpisa „Kosovo*“ koju su separatisti od srpskih pregovarača u Briselu dobili 2013. godine umesto dotadašnjeg naziva „pod privremenom admnistracijom Ujedinjenih Nacija“.

Međunarodni pozivni broj, za koji je srpskoj javnosti rečeno da je tek broj za „geografsku oblast“ iako takve nemaju ni najveće države sveta, već je ušao u upotrebu. Jedan od najvećih sajtova namenjen fotografima, 500rh, koji od ove godine broji 7 miliona članova širom sveta, uneo je ovaj broj u formular za registraciju novih članova.

383Ako želite da na njemu otvorite svoj nalog, a živite na Kosovu i Metohiji, između ostalog ova stranica će vam ponuditi i da unesete broj svog telefona s tim što pozivni već postoji – +383 iako je njegova upotreba najavljena tek od 15. decembra! A sasvim je izvesno da je ova opcija aktivna već neko vreme o čemu očekujemo odgovor administratora ovog sajta kojima smo već poslali pitanje i zatražili objašnjenje.

Broj se nalazi tek uz plavo – žutu zastavicu lažne „države“

I ne samo što ćete naći pozivni broj u ponudi već kraj njega stoji i zastavica koja nedvosmileno ukazuje na „geografsku“ oblast i to kao – priznatu separatističku tvorevinu na tlu KiM, pod nazivom „Kosovo“.

Izgleda da administratori ovog sajta ne čitaju srpske vesti, ili srpske vlasti čitaju nešto što je namenjeno samo srpskoj javnosti, i to onom naivnom delu.

Da Vas podsetimo:  ORDEN NIKOLE TESLE ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA

www.kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime