„Kosovu“ fudbal i vize

A Srbiji…

0
1063

uefa Zapad je po ko zna koji put odigrao savršenu subverzivnu igru. Dok se sluđena Srbija bavila „istorijskim“ izborima koji će doneti svetlu i reformisanu MMF budućnost, za to vreme „Kosovo“ je primljeno u fudbalsku federaciju Evrope (UEFA), a od strane briselskih komesara počašćeno viznom liberalizacijom. I tako se ubrzano zatvara krug potpune državnosti te NATO tvorevine.

Ko zna koji po redu ozbiljan šamar sa dalekosežnim posledicama. Dno – dna. Neki će reći – dalje nema. Ne, varaju se, još nismo dotakli dno. Tek sledi završno potonuće. Evo, zakleću se – tako mi cenzus patriotske opozicije, ali i onih patriota „daleko“ iznad cenzusa, koji su poodavno spremili četničke divizije.

O, da, ne bi valjalo da me neko svrsta, ne daj Bože u naprednjački tabor, pa evo – tako mi (i pre ovih gore) svih znanih i neznanih agenata (i rezidenata) na vlasti (i okolo vlasti, pa sve do RTS-a), koji zadatke zapadnih obaveštajno-subverzivnih službi izvršavaju besprekorno. Tačno prema procedurama vrbovanja i „operativnog kombinovanja“ na takozvanom „kompromitujućem osnovu“.

A, kada ih čovek gleda, onako, srpski prostodušno, deluju zbunjeno, smotano, nevino, naivno, nedovršeno, nediplomirano… i iznad svega dobronamerno. Reformski. Za njih je sve politika. Ne postoji pravo, posebno ne međunarodno, nema Ustava, ne vrede zakoni. Vođa saopštava pravila. Onako kako ih i dobije od zapadnih mentora.

Stari-novi premijer je, u noći slavlja nakon završetka drugog kruga izbora, hladnokrvno konstatovao[i] da „to što se dogodilo u Budimpešti kada je UEFA primila Kosovo u svoje članstvo je učinjeno protivpravno“, naglasivši da će se Srbija „boriti žestoko“. Verovatno isto onako kako se „borila“ kada je „Kosovo“ primljeno u Međunarodni olimpijski komitet.

Ili, poput borbe koju je svojevremeno vodio tandem Tadić-Jeremić, a onda ih nasledio čuveni Borko Stefanović? Ili, kada je Koštunica donosio onaj čuveni „državni plan“ o sprečavanju nezavisnosti južne srpske pokrajine, koji je imao i tajni aneks – vratiti mandat narodu. Potez za istoriju, ama baš kada je trebalo. Bolje nije moglo.

Da Vas podsetimo:  Odgajamo zombi generacije koje ne zanima ništa i koji čekaju da “odbleje” život u blaženoj otupelosti

No, šta da se radi. Kad mogu svi drugi, nek’ i Arnauti „šutaju loptu“, što bi se narodski reklo.

Što se tiče vizne liberalizacije, e tu je Vučić promenio intonaciju, razvukao je osmeh na licu i rekao ne trepnuvši, da je to „još jedan poklon za naše albanske prijatelje“, ističući u nastavku „nadam se da će sada više da prolaze kroz centralnu Srbiju i da nam ostave više para za PDV“.

Efektnije samoponiženje teško da može da se izvede. I to u prisustvu – partijske vrhuške, koalicionih partnera, stranačke mladeži u vidu zidnog dekora, brojnih novinara i, naravno, nestranačkog eksperta za ratovanje i poznatog lovca na američke nosače aviona, budućeg ministra vojnog, M. Lazanskog.

Prosečan srpski glasač, a takvi se, kao što vidimo, mere milionima, i dalje zamišlja da bez našeg priznanja, što bi rek’o vrhovni komandant i nadvojvoda od Bajčetine – nema ništa od države „Kosovo“ dok ih mi ne priznamo. Svečano, podrazumeva se, pred ešelonom Garde. Ne znajući, taj dakle srpski građanin i seljanin, vrhunsku međunarodnopravnu činjenicu i definiciju – da bi se nešto nazvalo državom potrebno je da ima samo tri elementa: (1) stanovništvo, (2) teritoriju i (3) suverenu vlast nad tom teritorijom. Nema četvrtog uslova.

I ne mora da bude član Ujedinjenih nacija, niti bilo čega drugog po belome svetu. Da li je potrebno u vezi sa tim navoditi višedecenijski primer Švajcarske ili, recimo, NR Kine?

Naravno, sledi očekivano pitanje – pa, dobro, kako odbraniti i sačuvati Kosovo i Metohiju, kada su sve zapadne sile pogazile Rezoluciju 1244, priznale tu nadridržavu, kada je politički, ekonomski i na sve druge načine guraju, a sa njima (ili pod njima) i preko sto drugih zemalja sa neokolonijalnim atributima?

Da Vas podsetimo:  LAŽNI KAPUT

Odgovor je prost da prostiji ne može biti. Jednim jedinim potezom koji priznaje još uvek (i tek će, zahvaljujući Rusiji) važeće međunarodno (ratno) pravo, a to je – proglasiti zvanično „ratnu okupaciju dela teritorije“ kao legalni institut i o tome obavestiti međunarodnu zajednicu. Pre svih Savet bezbednosti i Sekretarijat UN. Zašto? Zato što je Rezolucija 1244 u praksi aposolutno pogažena. Tačka.

Uporno dosađujem, ali nema druge – predlažem čitalaštvu da, radi prenošenja informacija onim zbunjenim i neupućenim a takvih je ogroman broj, još jednom prelistaju tekstove o okupaciji. Eno ih dole, na dnu teksta, u fus-noti. [ii]

Zašto? Makar samo iz jednog razloga – „ratna okupacija“ (jer, Kosmet nam je ratom i poratnim prevarama otet!) kao privremeno stanje nudi daleko više nego bilo kakav briselski aranžman, pa čak i više nego bilo koja rezolucija SB UN, a okupirana teritorija u isto vreme ostaje u vlasništvu matične države.

I time se sprečava ono što će nam se uskoro dogoditi – pripremljeni mirovni ugovor o predaji Kosova i Metohije (svaki rat se obavezno završava upravo takvim međunarodnopravnim aktom!), koji nam lukavo podmeću kao „Sporazum o normalizaciji odnosa“.

Da je blagovremeno, 2008. pa nadalje – a još uvek nije kasno (!) – proglašena „ratna okupacija dela teritorije“, niti bi u Budimpešti slavodobitnik bio Fadilj Vokri, niti bi Federika Mogerini (inače „nepristrasni“ posrednik u pregovorima sa Arbanasima u ime „nepristrasne“ Evrope) usred Prištine, koliko juče, izjavila: „Ovo znači da je Kosovo Evropa, i da mi radimo na integraciji Kosova u EU“.[iii]

Gde je u njenom obraćanju Srbija, tačnije ostatak Srbije? A, da, kada uđemo u EU, naravno, tamo ćemo se nanovo spojiti sa „Kosovom“. To je ta lukava Vučkova igra koju ni Zapad još uvek nije dešifrovao.

Da Vas podsetimo:  Univеrzitеt u Prištini hoćе dа otmе imovinu hrаmа

Dok su se Mogerinijeva i ostali članovi komesarske delegacije spremali put u Prištine, srpski čauši su se busali u junačke grudi obmanjujući narodni puk. Pa tako Ivica Dačić,[iv] još uvek ministar vanjskih dela u tehničkoj Vladi, u prepoznatljivom manipulativnom stilu i „višom“ matematikom, u očiglednom porazu vidi čak i elemente pobede, a usput nudi i spasonosna rešenja:

„Fudbalskom savezu Srbije ostaju pravna sredstva za osporavanje ove nestatutarne odluke pred sudom, ali je evidentno da je ova odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, u čemu, ipak, nisu u potpunosti uspeli, jer Kosovo od 54 članice nije priznalo samo 16 zemalja, a dobili smo 24 glasa, dok za Kosovo nije glasalo čak deset članica iz zemalja koje su priznale Kosovo“.

Znači, kao u stara, dobra, osmanlijska vremena – kadija te tuži, kadija ti sudi – pa se ti žali do mile volje. Kome? Pogrešnom sudu u pogrešno vreme, kasno da kasnije ne može biti. Umesto da to bude onaj „sud“ u Njujorku, jedini pravi i zove se Savet bezbednosti, naši vrhovnici će „kao“, a rekosmo i zbog čega (jedan je probao posle petog oktobra da izađe iz „matrice“ i videsmo kako je skončao), dakle, oni će isterivati pravdu onamo gde je odavno doneta presuda.

Onamo, onamo…. odakle su nam i instalirani. Za dobrane novce, što bi rek’o Čanak „doktor“ Nenad.

Goran Jevtović

FSK

___________________________________________

[i] http://www.blic.rs/vesti/politika/vucic-tuzicemo-uefa-hrvatsku-necemo-da-molimo/bczy5fc

[ii] http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/okupacija-ce-spasiti-kosmet/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/o-okupaciji-i-kapitulaciji-kako-se-suociti-sa-istinom-ali-stvarno/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/autorski-tekstovi/kako-je-i-do-kada-vuciceva-srbija-pobedila-unesko/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/pojmovnik-srpske-katastrofe/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/autorski-tekstovi/srbija-i-kosovo-dve-nemacke-ili-dva-kipra/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/politika/general-bridlav-u-okupiranoj-srbiji-preko-nezavisnog-kosova/

http://www.fsksrb.ru/fond-strateske-kulture/ostalo/nato-i-vlast-srbije-neopevani-prevaranti/

[iii] http://91.222.7.144/hronika/federika-mogerini-u-pristini-ukidanjem-viza-kosovo-je-postalo-evropa.html

[iv] http://rs.sputniknews.com/drustvo/20160503/1105379816/dacic-uefa-komentar.html

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime