Kovilovo – poraz Srbije u neodigranom meču

2
1877

Kažu da je najveća pobeda/zlo đavola u tome što je ubedio ljude da ne postoji, baš kao što sada Aleksandar Vučić patetično i otužno pokušava da ubedi Srbiju kako ga je prljavi zapad prevario i kako sav njegov trud da sačuva Kosovo i Metohiju polako ali sigurno pada u vodu, očekujući da ga narod prihvati kao mučenika i žrtvu.

I što je najgore – hoće! Dobar deo će nasesti na njegove laži kako prokleti Jenki i ostali jahači apokalipse insistiraju na priznavanju nezavisnosti “kosova” (uvek malim slovom) dok se on, mučeni Prometej- bori da Srbijom ne zavlada mrak, pritom vitlajući bakljom ne da bi osvetlio pute već spalio sve pred i za sobom.

Donekle je u pravu Nebojša Stefanović kad tercira da su za teško stanje na Kosovu i Metohiji krivi oni prethodni- jesu, mislio sam da od žute pošasti ništa grđe ne može da nas snađe, a onda su zajahali ovi!

Zajahali upravo na gnušanju i negaciji svega što su “žute” satrape činile, ali jedno očigledno nisu smeli- da idu do kraja!

Patetični Prometej i ovi što za njim polivaju benzin ubeđujući nas da svete vodicu smeju i hoće- izdali su Kosovo i Metohiju i nema tu zbora o bilo kakvoj kvalifikaciji osim te, rasprodali su Srbiju na metar, šaku, kilo…pa još očekuju da im izjavimo saučešće za pokojnikom kojem su pucali u srce…

E, pa neće moći, gospodo! Izdali ste i ne tražite svedoke u narodu da ste pucali u samoodbrani- bacili ste Srbiju na kolena i bezdušno je “overili”!

Šta je najavljena utakmica između Srbije i nekakve “države” “kosovo” bila do probni balon, ispipavanje pulsa naroda, vaša a ne međunarodna svinjarija?!

Šta je otkazivanje utakmice sat vremena pre odigravanja i besramni izgovor da to činite jer se kosi sa vašim principima- do uvertire u poslednju klapu veleizdaje?!

Da Vas podsetimo:  Od kojih sam?

Imali ste nedelju dana vremena da je otkažete, imali ste i više, otkad je žrebom “odlučeno” da Srbija porazi Srbiju, ali ne- čekali ste poslednji momenat kako bi vaša odurna tirada došla do potpunog izražaja a vi još jedared ispali žrtve svetske sile i nepravde!

Odakle vam, uostalom, ideja da pristanete na tako šta?!

Ne može to što je utakmica otkazana biti “pobeda” koliko je ideja da uopšte dozvolite pomisao da se usred Srbije pljune u lice Srbiji- poraz i izdaja!

Nije, gospodo, sport iznad i izvan politike, ne uvek, u ovom slučaju ni malo, čak i ne može biti reč o sportu, a da ne govorim o bezdušnosti da “žrtvujete” tu decu i natovarite njima vašu jeres!

Bio sam juče u Kovilovu, nisam mogao mirno da sedim kod kuće, morao sam da razvijem dičnu trobojku i kažem šta sam imao: “Došao sam da navijam za Srbiju, ali nažalost ovog puta ne za reprezentaciju već Srbiju čiji je Kosovo i Metohija zavetni i neotuđivi deo! Za Srbiju koja ne pristaje ni na kakve kompromise i pregovore o Kosovu i Metohiji. Ovde sam ne da bih izazivao nekakve incidente, takav nisam, već da navijam za Srbiju koja zna da je KiM njena duša i koja ga se nikad odreći neće! Za Srbiju u kojoj reprezentacija nekakvog „kosova“ nema šta da traži!”

Kako smo razvili zastave tako se kordon policije spustio bliže nama petorici koji smo bili tu i kolegama koje su izveštavale, oteravši nas ko kužna pseta.

Znam da su samo radili svoj posao, video sam nelagodu i grč na licima policajaca, zaista, i znam da je većina njih časno i hrabro ratovala za Kosovo i Metohiju, ali su u Kovilovu imali naređenje da ne dozvole okupljanje “huligana”, jer kako ste vi razrezali biće da je huliganstvo stati mirno i visoko podići svoje slavno znamenje usred svoje države?!

Da Vas podsetimo:  OD PONAVLJANJA NEMA VAJDE, AKO PONAVLJAČ OSTAJE PONAVLJAČ...

Izdali ste i nema tu zbora! Nažalost, prometejska laž će vam proći kod dobrog dela onih koje zdušno ubeđujete da im je za bolje sutra najbolje da ga nemaju, ili imaju kao surogat života!

Izdali ste potpisavši Briselski sporazum, IPAP sporazum sa NATO (ne zaboravite nikad koji je danas dan i šta su nam ti krvoloci učinili), trampivši nekakvu Zajednicu srpskih opština za svetinju, i to neuspešno, ispovedivši i pričestivši ono sušto zlo od Haradinaja i Tačija “naforom” Srpske liste!

Zapad sad samo dolazi po svoje, ono što ste im obećali za šaku sramotne vlasti.

Po ono što vama ništa ne znači jer Srbija je za vas rijaliti u kojem je narod večito nominovan za izbacivanje, a vi “naivna” Maca Diskrecija koja se kune u nevinost i dok se pod jorganom s nekim valja!

Izdali ste sve i izdaćete još! Ne zanosi se, Srbijo moja, da je neodigravanje utakmice nekakva pobeda, jer tek je prašina u oči za dalko važniji meč- onaj u kojem smo tek publika u zadnjim redovim a naša voljena Srbija vezanih ruku u ringu protiv izazivača koji je bacio rukavice i uzeo batinu u ruke.

Od sekundanata odlično nam znanih imena i prezimena.

Onu istu kojom su dok je gorela kao baklja izigravali Prometeja palivši sve pred i za sobom pod izgovorom da samo osvetljavaju pute rajske budućnosti…

Mihailo Medenica

dvaujedan.wordpress.com

2 KOMENTARA

  1. Dobar tekst Medenice.
    Jos jedanput je uzvisen sport pregazen od prljave politike
    Jos jednaput su mlade sportistkinje pregazene od pokvarenih politicara.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime