KOZA U BOLNICI Traže premeštanje kovid ambulante, a odgovor je „ŽAO NAM JE, NE MOŽE!“

0
509

Građani Nove Pazove potpisali su peticiju za premeštanje kovid ambulante iz Krnješevaca u Novu Pazovu, kako bi im se olakšala dovoljno teška situacija sa koronavirusom i poslali je direktorki Doma zdravlja dr Snežani Tabaković, međutim, u odgovoru direktorka je navela da „nije u mogućnosti da ispuni želju građana“.

Peticija Krnješevci FOTO: printscreen

Kako je za Direktno.rs naveo Zoran Smuđa, jedan od potpisnika peticije, građani Nove Pazove se prilikom odlaska na pregled u kovid ambulantu susreću sa mnogim problemima, a mnogi nemaju prevoz do Krnješevaca i onemogućeni su da pravovremeno odu na pregled. Na slikama koje smo dobili vidi se da je ovu ambulantu koja je u kovid sistemu, posetila i koza, a vidi se i prilično loša higijena!

– Uslovi pored kovid ambulante su očajni! Bolesni građani moraju da odlaze u pet sati u Krnješevce, kako bi došli na red do kraja radnog vremena. Uglavnom se čeka 3,4 sata na pregled. Bolesni ljudi, sa visokim temperaturama, nisu u stanju da izdrže toliko dugo kako bi došli na red, zbog hladnoće i lošeg zdravstvenog stanja, pa često odustaju od pregleda. Moja porodica i ja, (roditelji stari preko 80 godina) takođe smo teško dočekali pregled. Otac je hitno odvezen u Zemunsku bolnicu, pre pregleda, jer mu je pozlilo, a majka i ja smo posle četiri sata čekanja pregledani i upućeni na snimanje pluća! Svo troje smo imali obostranu upalu pluća – navodi Smuđa u peticiji koju je prosledio direktorki Doma zdravlja.

Kovid ambulanta u Krnješevcima FOTO: printscreen

Kako objašnjava za naš portal, dva puta je bezuspešno pokušao da razgovara sa direktorkom Doma zdravlja, a onda je bio uporan i dobio je konačno odgovor od nje. Doduše, ne pozitivan!

– Uz veliko uvažavanje volje tako velikog broja stanovnika mesne zajednice Nova Pazova, nažalost, Dom zdravlja sada nije u mogućnosti da ispuni želju sugrađana i izmesti kovid ambulantu na novu lokaciju. Zahvalni smo na ponuđenom predlogu i pomoći volontera koju ćemo rado prihvatiti u sprovođenju neke druge aktivnosti širokih razmera, ako bude potrebe za takvo angažovanje – navela je direktorka Tabaković u pisanoj izjavi.

Kovid ambulanta u Krnješevcima FOTO: printscreen

A, onda je usledio i apel odbornicima SNS-a u Skupštini opštine, u kojem ih Smuđa pita gde je granica poniženja građana Nove Pazove i da li bar malo osećaju sramotu prema sugrađanima?

Da Vas podsetimo:  MILOŠ JOVANOVIĆ DA PRESTANE SA MORALISANjEM I DA SE IŠČUPA IZ ĐILASOVOG ZAGRLjAJA
– Jovana Ranitović, Živojin Gavrić, Rade Hadžić, Lozana Lazić, Goran Jakšić, Dragan Kantar, Slavko Rudakijević, Boško Grbović, Vjera Rudović, Branko Kabić, Mirjana Sidorenkov, vi ste odbornici iz Nove Pazove, koji činite vladajuću većinu u skupštini opštine Stara Pazova i treba da zastupate građane i omogućite nam dostojanstveno lečenje! Molim vas da mi objasnite šta vas sprečava da podržite predlog doktora Todeta Vojvodića, kao i peticiju građana Nove Pazove, da se kovid ambulanta premesti iz Krnješevaca u Novu Pazovu – stoji u apelu, i dodaje se:
Kovid ambulanta u Krnješevcima FOTO: printscreen

– Verovatno vas sprečava strah da će te izgubiti odbornički mandat ili posao koji ste dobili? Odbornički mandat niko ne može da vam oduzme! A posao ako i izgubite, nije kraj sveta, bićete u istom košu sa hiljadama građana koji ne rade, jer nisu partijski poslušnici! Tim postupkom će te sačuvati dostojanstvo i obraz, a kod građana Nove Pazove ćete zaslužiti poštovanje! A dostojanstvo, poštovanje i čist obraz su za ceo život, a odbornički mandat traje četiri godine! I dokazaćete da niste beskičmenjaci i paraziti, koji samo sede u skupštini i glasaju, kao roboti, po komandi, za 25.000 dinara! Da li je to cena dostojanstva? Svemoćna vladajuća većino, shvatite da ovo nije političko pitanje i da niko na ovome ne skuplja političke poene, već da je ovo potreba bolesnih građana, i apel za pomoć – navodi se u apelu.

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime