Krajputaš za Srbiju!

0
1025

Jel ovo ta ponosna, suverena, nepokorna i blagodatna Srbija o kojoj telalite gospodine kandidatu bez avionske karte i love da okrenete turu u kafiću: Bujar Nišani, predsednik Albanije, baškari se po jugu Srbije kao svoj na svome dok Vi i vaši čauši treperite, ko bačene kese zapele o grane drveća, čekajući dozvolu nekakavih sekretarica predsednika mesnih zajednica s Kosova i Metohije da se umilostive i dozvole vam da kročite na tu svetu zemlju?!

aJel ovako uzrastamo u očima međunarodne zajednice: što više ličimo na drumsko svratište za slabe bešike to će nas više ceniti kao rolnu sve kvalitetnijeg toalet papira, skoro valjanog za njihove zadnjice?!

Jel suverenost podrazumeva da tuđe nećemo jer ni sa svojim ne znamo šta ćemo?!

Jel normalno da Nišani najpre obiđe Bujanovac, Preševo, Medveđu, zloglasni Veliki Trnovac, ili mu je valjalo pokloniti se srpskoj zastavi u srpskoj pretsonici uz zvuke srpske himne, il je to tek retrogradni folklor za koji se nema vremena jer ste Vi i namireni Nikolić prezauzeti skrivanjem u plakaru dok vam ne jave da je otišao?!

Znate li kome vaši koalicioni partneri danas skandiraju kao svom predsedniku u Bujanovcu?!

Vama i Nikoliću zasigurno ne, jer za tako šta valja biti državnik a ne pridržavnik praznih ovala briselskih i kaputa MMF-ovskih dahija i resto kamarile s isukanom onom rabotom i širokim osmehom na licu!

Jeste li u međuvremenu svečano položili još koji temeljac za krajputaš koji će tužnim epitafom sećati na Vaše istorijske uspehe:

„Putniče, namerniče, zastani i pre nego što se olakšaš seti se da to činiš po zemlji koja se nekada zvala Srbija! Sad nastavi i izvini na uznemiravanju“!

Kada ste poslednji put obišli čemerna srpska sela podno Bujanovca, Preševa i Medveđe, ili i za to treba štambilj neke lokalne mastiljare, a i šta ćete dole- tamo još samo venac možete da položite a teško da bi iko poverovao kako će iz njega iznići fabrika, mada…

Da Vas podsetimo:  Biznis priča o plati

Zašto ne kažete kako će se mučeno Srblje s Kosova i Metohije računati na predstojećim izborima: dijaspora, ili..?

Nema tu nikakvog „ili“, stavih ga tek onako, da liči na pitanje jer u odgovorima ne plivate vešto koliko u bujici jalove retorike, loveći već mrtvu ribu „dinamitom“…

Jedino što se, fakat, obnovilo jesu „administrativni“ prelazi, sad nekako liče na prave granične mada znamo da nikada Kosovo priznati nećete, jer kako priznati nešto što ne priznaje Vas, osim ako ondašnje ćate ne odluče da vam izdaju dvosatnu turističku vizu, al da Marka Đurića prijavite kao ručni prtljag…

Veselo je, rekoh, danas na jugu Srbije, ili se jug sveo do Vranja dok je ono pod njim preimenovano u slobodnu pešačku zonu i park prirode u kojem je zabranjeno roštiljanje, bacanje smeća i pominjaje Srbije?!

Znam da niste u kampanji, nemate Vi vremena za to, ali čisto da Vam javim- eno ga predsednik Albanije tabana svoj na svome, možda biste voleli da mu budete gost, čisto da Vam pokaže kako ima Srbije i van kadra spotova koje nemate vremena da snimate!

Ili je nema, ali biće da je i to još jedan od istorijskih uspeha, jer, realno, svaki duduk s dve ruke i lopatom može da položi temeljac, dok samo „božiji“ poslenici mogu da polože čitavu državu.

Potrbuške…

Mihailo Medenica

www.dvaujedan.wordpress.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime