Kraljevčani i dalje bez autobuske stanice?!

0
241

Građani Kraljeva šest godina unazad muku muče sa javnim gradskim i prigradskim prevozom, od trenutka kada je kraljevački prevoznik ,,Autotransport” otišao u stečaj.Ostavši bez sopstvenog autoprevoznika grad, odnosno gradska vlast je sklopila nekoliko krajnje sumnjivih ugovora sa različitim konzorcijumima koji novac dobijen iz gradskog budžeta nisu opravdali kvalitetom usluge.

Građani godinama već plaćaju neopravdano skuplji gradski prevoz u odnosu na stanovnike susednih gradova.

Fotografija: Privatna arhiva

Ono što dodatno muči građane Kraljeva je i činjenica da Kraljevo, grad kome gravitira oko 120000 sranovnika nema autobusku stanicu već samo autobusko stajalište koje je zapušteno i devastirano. Do sada je činjenicu da grad nema autobusku stanicu vlast pravdala time da prostor na kome se nalazi autobusko stajalište ne pripada gradu.

Fotografija: Privatna arhiva

Situacija se u međuvremenu promenila i početkom jula Grad Kraljevo je otkupio autobusko stajalište od AD “Autotransport Adrani” , koje je u stečaju, za 78 mil. 850000 dinara. Naizgled lepa vest međutim po rečima gradonačelnika Predraga Terzića rekonstrukcija autobuskog stajališta mogla bi da potraje godinu a možda i dve.

Znajući kako je tekla rekonstrukcija Nadvožnjaka i Atletskog stadiona to godinu, dve moglo bi da bude i tri, četiri pa i pet.

Gradonačelnik nam nagoveštava da ne postoji ni jasan i precizan plan rekonstrukcije i navodi da će ona biti urađena od strane grada ali tek kada se budzetom za 2022.godinu to bude predvidelo ili u saradnji sa nekim privatnim partnerom.

Pitamo se ko bi bio taj privatni partner?

To nas dovodi do toga da smatramo opravdanim sumnje građana koje postoje već neko vreme u vezi toga da će kontrolu nad nekadašnjom autobuskom stanicom a trenutno autobuskim stajalištem preuzeti neki od konzorcijuma koji se bave gradskim i medjugradskim prevozom putnika.

Da Vas podsetimo:  Država saučesnik u otimanju obala: Masovna nelegalna gradnja na obali Dunava u Višnjici

Da li će to biti ” Pub Internacional”, “Vulović transport”, ” Kavim” ili neko treći ostaje nam da vidimo. Poučeni dosadašnjim odlukama gradske vlasti sve je moguće i teško da će odluka biti doneta u interesu građana.

U međuvremenu građanima ostaje da se snalaze kao i do sada bez voznog reda i bez autobuske stanice!

Mi, iz Stranke slobode i pravde smatramo krajnje neprimerenim da se na ovako netransparentan način troši novac građana i sklapaju razni poslovi sa privatnim partnerima koji su neretko bliski vlasti.

Fotografija: Privayna arhiva

Kraljevčani zaslužuju da imaju autobusku stanicu, uređenu,osvetljenu sa istaknutim redom vožnje i pouzdanim gradskim prevoznikom.

Ne za godinu najkasnije dve kako je u maniru svog uzora, predsednika Srbije obećao Aerodrum već u najkraćem mogućem roku!

GrO Stranke slobode i pravde Kraljevo

IZVOR: Otvoreno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime