Kratke noge

0
419
Foto: pixabay.com

Svaka vlast živi na nekim neistinama, pa na istima pada. Tako i ova, možemo li da kažemo, naša. Takodje, dobro je poznato da iste te vlasti, uglavnom, i padaju zbog tih svojih neistina. Ko to ne zna, pad će mu biti bolniji. „Ko ne sluša pjesmu, slušaće oluju“.

Ipak, čini se da je aktuelna vlast, što bi omladina rekla, „prešla igricu“. Smrt svakog čoveka je tragedija, sama po sebi, a smrt vrhovnog crkvenog poglavara je događaj koji prevazilazi neke normalne oblike žalosti. Svestan je toga i jedini čovek koji odlučuje o životu i smrti u ovoj zemlji, pa je, shodno tome, odlučio da malo, pa hajde da kažemo, trguje sa smrću jednog starca.

Režimski mediji, a medju njima i njegova bivša supruga, kao jedna od udarnih pesnica režima, objavili su u četvrtak popodne da je Irinej umro. Naravno, vesti su, nakon sat vremena obrisane, jer je prvorodjeni „morao“ da dovede dramatizaciju do vrhunca. Tako su njegovi, mnogobrojni, mediji, već iste večeri preneli da je Vučić posetio Irineja, koji je, kako nam je saopšteno, bio u komi, i preneo mu pozdrave svojih sinova. Ćerku niko nije pominjao, kao ni to kako je moguće nekome ko je u komi „preneti pozdrave“. Možda nama, običnim smrtnicima nije… Čak je jedan režimski medij vest naslovio „pozdravima Danila i Vukana“, i čak dodao da je Irinej u tom trenutku sklopio oči!!!

Takodje, ovih dana je briljirao i ministar zdravlja, omiljeni doktor „Zemunskog klana“, kada je obznanio, kao da je direktor GSP-a, da se „autobusi koji su popunjeni sa 50 posto kapaciteta, neće zaustavljati na stanicama“. U prevodu, udjete kod „Fontane“ u 88-icu, sa namerom da odete do „Sava centra“, koji je, od nedavno, u vlasništvu Miroslava Miškovića (emotikon- jedno oko zatvoreno), kad ono, završite u Železniku.

Da Vas podsetimo:  Kojim tačno jezikom govoriš ako govoriš srpski?

Nema veze, Čović će vas dočekati raširenih ruku (emotikon- oba oka mokra). Konačno, Krizni štab najavljuje u sredu hitnu sednicu za petak (?!?!?!), da bi doneli mere koje treba da važe od utorka. Izvinjavam se, ali, mislim da pogodni znakovi interpukcije za napred navedeno nisu izmišljeni. A, gradjani Srbije u „rolerkoster“ fazonu… Kaže narod da, ako pričate istinu, možete je ponavljati po sto puta, ali, ako lažete, morate zapisivati šta ste kome rekli.

Goran Trifunović
Izvor: GMinfo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime