Kreće izgradnja Srpskog kulturnog centra u Slatini

0
504

Dugo pripremani projekt izgradnje Srpskog kulturnog centra u Slatini započeo je ovih dana pripremama na gradilištu za svečano otvorenje radova.

Multifunkcionalni objekt nalazit će se u središtu mjesta i imat će više od hiljadu četvornih metara sala i ureda, a tu bi trebalo da budu smještene i knjižnica i druge institucije. Zemljište za budući Srpski kulturni centar je darovala Srpska pravoslavna crkva, a nalazi se na temeljima stare škole iz 1805. godine.

Već više od tri godine intenzivno radimo na prikupljanju sredstava i potrebnih dozvola da krenemo u izgradnju ovog objekta – rekao je za Marinianis TVIgor Pavković, zamjenik virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i aktivni sudionik u realizaciji izgradnje.

Cijela investicija vrijedi oko 4,5 milijuna kuna. Prva faza radova se sastojala od izrade projektne dokumentacije u vrijednosti od 100.000 kuna koje je osiguralo Srpsko narodno vijeće. Novih 400.000 kuna, također donacija Srpskog narodnog vijeća, osigurano je ovih dana i biće dostatni za izgradnju temelja i ploče.

Svečani početak radova najavljen je za Uskršnji ponedjeljak, 29. aprila, kada će nakon liturgije u Gornjem Miholjcu blagoslov kamena temeljca obaviti vladikaJovan, episkop Slavonske eparhije.

G. M.
Izvor: P-portal.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime