Kremlj: Istina o eksplozijama na „Severnom toku“ iznenadiće mnoge

0
132

Rusija se suočava sa nevoljnošću drugih zemalja da sarađuju u istrazi eksplozija na „Severnom toku“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov, Foto: Printscreen YouTube/BBC News

„Ni Nemci, ni Šveđani, ni Danci sa nama ne dele informacije. Preko diplomatskih kanala se veoma intenzivno radi, ali za sada nailazimo na zid nespremnosti da se na neki način sarađuje i nespremnosti da zajedno dođemo do istine, koja će, verovatno, ako bude ustanovljena i objavljena, mnoge u ovim evropskim zemljama iznenaditi“, rekao je Peskov novinarima, komentarišući istragu, prenosi Sputnjik.

On je istakao da Rusija nema novih podataka o počiniocima eksplozija.

„Naša razmišljanja i naše, da kažemo, preliminarne pretpostavke o mogućem izvršiocu su dobro poznate, nema smisla da ih ponavljamo. Mi ne možemo imati nikakve nove podatke, jer smo lišeni mogućnosti da učestvujemo u istrazi ovog akta sabotaže, ove diverzije“, rekao je Peskov.

Napadi na gasovode „Severni tok 1“ i „Severni tok 2“ izvedeni su 26. septembra. Prema informacijama danskih i švedskih vlasti otkriveno je curenje gasa na dva mesta na „Severnom toku“ i na jednom mestu na „Severnom toku 2“ kod ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da se radi o diverziji.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime