KRENIMO PRVO OD PREMIJERA! Vučić: “Bogati političari da objasne kako su stekli bogatstvo”

2
1115

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja septembra u Skupštinu biti predat predlog Zakona o poreklu imovine. Nameće se pitanje da li će taj zakon zakačiti i Vučića.

N3R7GY5

FOTO: Tanjug

Prema njegovim rečima, nacrt bi trebalo da bude gotov već u prvoj polovini septembra meseca.

On je rekao da svi moraju da budu pravilno oporezovani u skladu sa onom što imaju i da će bogataši morati da objasne odakle im to, ukoliko njihova prijavljena primanja za oporezivanje nisu u skladu sa imovinom.

– Ne može neko ko ima prijavljenu platu od 50.000 do 70.000 dinara, da bude veliki gazda koji ima dva poršea, ili dva velika mercedesa i 17 kuća i stanova. To za platu do 80.000 dinara ne može, pa ćete morati da objasnite kako ste to stekli, kazao je Vučić.

Dodao je da “ono što možete da objansite je sve vaše i to je sve u redu, bićemo čak i fleksibilni, ali ono što ne možete da objasnite, to znači da ste uzeli na račun države i ja mislim da je to veoma pošteno” .

Imajući to na umu, nameće se pitanje da li će novi Zakon o poreklu imovine zakačiti i premijera Vučića.

Naime, Vučićeva plata, prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, iznosi svega 124.900 dinara mesečno. Vučić je prijavio garsonjeru od 34 kvadrata. Međutim, u imovinskoj karti ne navodi se stan od 117 kvadrata u “YU biznis” centru u Beogradu koji se takođe nalazi direktno na njegovom imenu.

Nije jasno ni kako Vučić živi sa platom od 124.900 dinara, uzimajući u obzir da ima maloletnog sina i maloletnu ćerku koji pohađaju najskuplje privatne škole, sin se provodi i večera po najluksuznijim splavovima i restoranima, ima dve žene, dva stana, vinski podrum u porodičnoj kući u Jajincima… To je ono što znamo.

Da Vas podsetimo:  Slovak spasao 630 srpske dece od NATO bombi: 25 godina kasnije dobio nagradu za nesebični podvig

Na sve te troškove života dodajemo i večere sa svetskim zvaničnicima koje Vučić finansira iz svog džepa. Bar tako tvrdi. Podsetimo da je Vučić navodno iz svog džepa platio večeru sa Angelom Merkel. Nekoliko puta je o ličnom trošku častio novinare kolačima i sokićima.

Po svemu sudeći, novi Zakon o poreklu imovine neće zakačiti premijera Srbije, niti će Vučićevi najbliži saradnicima odgovarati za imovinu koju su stekli u foteljama. Znajući Vučića, novi zakon se donosi zbog Evropske unije, a najbogatiji naprednjaci vešto će sakriti svoju imovinu. Možda će pasti po koji pripadnik opozicije, ali ni njih zakon neće posebno uznemiriti.

Teeleprompter

2 KOMENTARA

  1. Aleksandar Vucic je vise puta u javnosti govorio o svojoj imovini i nacinima kako je stecena. Spekulativnog kapitala tu NEMA!

  2. To što Vučić priča je čisto zajebavanje srpskog naroda koji on smatra posebno glupim! I zaista, da nismo glupi, da li bi ga toliko dugo trpili na vlasti, čekali da uništi i rasproda Srbiju, poveća svoje bogatstvo… Verovatno će zakon važiti samo za bogaćenja nastala posle stupanja na snagu tog zakona. Pa nije Vučić lud da opali po onima koji su sve stekli mafijašlukom a njega i njegove obe partije, ranije radikale i sada SNS- Srpsku nesposobnu stranku, „filovali“ gomilama para. Zato, od oduzimanja ranije pokrađenih dobara nema ništa, sve je to samo da bi se zadovoljila EU a narod i dalje verovao, kao Vučić se sa svojom bratijom kobajagi bori protiv korupcije! Malo sutra!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime