KRIJU BROJ MRTVIH?!

1
178
Foto:Pixabay

Mnogo grehova ljudi čine – kradu, lažu, ubijaju, uništavaju porodice, planetu…Jedan od velikih grehova je i sakriti nečiju smrt, a to upravo čine zdravstvene vlasti na jugu Srbije, kažu, naređeno im, a ko može da im naredi  do onih na većim položajima od njih, oni što sebe vide kao državu.

Krije se, zapravo, broj umrlih od posledica korona virusa.

Ima desetak dana kako Univerzitetski klinički centar Niš u svojim saopštenjima ne objavljuje broj žrtava korone po gradovima na jugu Srbije i u Kruševcu, tamo gde se leče oni najteži slučajevi, a ima nekoliko meseci kako iz Leskovca mediji ne dobijaju izveštaje o broju umrlih u Nišu i Kruševcu, u preriodu kada ovde nije radila Kovid bolnica.

Nemaju, kažu, povratne informacije, ni Bolnica ni Zavod za javno zdravlje.

Sada je Kovid bolnica u gradu na Veternici otvorena, ali se opet ne saopštava broj umrlih kao ranije. Ista situacija i u ZC Vranje.

Zato se vesti šire preko društevnih mreža, a novinar nema mogućnost provere jer je – zabranjeno.

JuGmedii je rečeno da se sve informacje šalju Institutu Batut i da je dogovoreno da će na njihovom sajtu biti objavljivane informacije. Međutim, takvih informacija nema na tom sajtu, mada se podrobno izveštava o broju zaraženih i u drugim državama.

Pisali smo Batutu dopis i pitali: Zašto?

Prošla su tri dana, odgovora nema, mada nam je u usmenom razgovoru rečeno da se informacije iz gradova i opština ne dobijaju. S druge strane, u Zavodu za javno zdravlje kažu da se upravo Batutu šalju sve informacije.

Ko laže i zašto?

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar juče se, kobajagi, čudio kako se to na jugu Srbije ne objavljuju podaci, pa sam sebi odgovorio da je to možda zbog toga što dolazi do grešaka između centralnih i lokalnih zdravstvenih ustanova.

Da Vas podsetimo:  Smej se i kada bi plakati hteo

No, ministar nije možda obavešten da se, na primer, i u Užicu već godinu dana ne daju medijima nikakvi podaci.

I opet se vraćamo na pitanje: Zašto je i ko je zabranio da se objavljuje broj umrilih na jugu Srbije od posledica Kovida 19?

Ja odgovor nemam, mogu samo da naslućujem, ali ono što vidim i osećam to je da su nas srpske vlasti, kada je u pitanju korona virus, pustile niz vodu.

Iako svakoga dana brojimo po 200 zaraženih u Jablaničkom okrugu, na primer, vlasti ne prekidaju ni jednu aktivnost, ni na otvorenom ni u zatvorenom prostoru, tamo gde se ostaje po sat, dva i tamo gde vođe ne nose maske, kao da su od čelika, po ugledu na vrhovnog vođu.

A možda i jesu, možda su popili one famozne pilule od 1.000 evra?! One što nam ih vođa najavljuje već godinu dana.

Možda su oni strani savetnici savetovali da se i u Srbiji primeni švedski model, pa ko živ, ko mrtav, jer, Srbija nije Švedska.

Na današnji dan 2020. godine u Jablaničkom okrugu nije bilo ni jednog pozitivnog građanina na korona virus od 21 testiranog, a bili smo u vanrednoj situaciji i ugostitelji su se krivično kažnjavali zbog nepoštovanja epidemioloških mera.

Na danšnji dan u istom okrugu pozitivno je 198 osoba, a juče je u leskovačkoj kovid bolnici bilo 116 pacijenata. Ne zanamo koliko ima smrtnih slučajeva!

Danas se po kafanama veseli, svadbe sa po 200 gostiju. Restorani i kafići prepuni, epidemiološka situacija se ocenjuje kao vanredna, ali vanrednih mera nema.

Zašto?

Na ovo više puta ponovljeno pitanje, sinoć mi jedan prijatelj na visokoj poziciji u zdrvstvenom sistemu reče: “Kad bi se sabralo, ali onako kako jeste, ispalo bi mnogoooo”.

Da Vas podsetimo:  NA KRAJU ĆE SE BROJATI GLASOVI, A NE UČESNICI PROTESTA...

Među sedam smrtnih grehova koji po hrišćanskom učenju vode u smrt, nema greha sakrivanje broja umrlih. Možda zato što se smrt u to vreme nije skrivala, a možda će ovaj greh s korona virusom jednoga dana biti upisan kao osmi smrtni greh.

A moja poruka čitaocima JuGmedie, verujućim i neverujućim je – brinite sami o sebi jer sem vas i vaših bližnjih nemate nikog drugog.

Neću o tome da oboljevamo jer se nije vakcinisalo ni 50 posto stanovništva jer će mi neverujući reći da oboljevaju i vakcinisani, što je tačno. Zato još jednom ponavljam – čuvajte se i zdrvi mi bili.

Autor: Milica Ivanović

https://jugmedia.rs/

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime