Kriju sednice gradske vlade gde se donose odluke o kadrovima i lokacijama!?

0
175

Na oficijalnom portalu Skupštine grada Kragujevca selektivno se prenose vesti o sednicama Gradskog veća, odnosno gradske vlade na kojima se donose važne odluke o kadrovskim rešenjima i građevinskim lokacijama, nezvanično tvrde naši dobroobavešteni  izvori.

-Jednostavno kriju se konspirativne sednice na kojima se donose važne odluke. Zašto to rade, lako je zaključiti- tvrdi naš izvor iz vrha SNS. Međutim, gradonačelnik Kragujevca, ujedno i predsednik Gradskog veća Nikola Dašić nije odgovorio na pitanja našeg portala na ovu temu. Dopis Dašiću prenosimo integralno:

„Poštovani gospodine predsedniče Gradskog Veća, Portal ucentar.rs došao je do saznanja da se na zvaničnoj internet stranici Skupštine grada Kragujevca, selektivno objavljuju zapisnici sa sednica Gradskog veća. Pored komentara na ovu činjenicu Molimo Vas, da nam u interesu građana Kragujevca odgovorite i na sledeća pitanja vezana za ovu tematiku:
1)    Zašto se na zvaničnoj internet stranici ne objavljuje redni broj sednice Gradskog veća, već samo datum, čime se svesno „maskira“ kontinuitet održanih sednica i omogućava manipulacija građana koji imaju zakonsko pravo na uvid rada državnog organa koji se finansira sredstvima poreskih obveznika?

„Evo ti spisak kume“…

2)    Da li su na sednicama Gradskog veća čijih izveštaja nema na internet stranici Skupštine Grada Kragujevca raspravljalo o po javnost „škakljivim“ kadrovskim rešenjima i odlukama vezanim za određene lokacije?
3)    Da li je odluka da se pašenog Radomira Nikolića, bivšeg gradonačelnika i Vašeg kuma  verifikovana na jednoj od sednica čiji izveštaj nije objavljen na sajtu SGK?
4)    I pored činjenice da ćemo upotrebiti svoje zakonsko pravo da podnesemo zahtev u kome ćemo se pozvati na Zakon o slobodnom pristupu informacija od javnog značaja, kao i Povereniku za informacije od javnog značaja- da li bi Gradsko veće i bez formalnih zahteva omogućilo novinarama ucentar uvid u zapisnike sa sednica Gradskog veća, koji nisu objavljeni na sajtu SGK?
5)    Da li ste sa Vašim kumom Radomirom Nikolićem imali dogovor da se ispoštuju „njegovi kadrovi“, odnosno da po Vašem naimenovanju za prvog čoveka grada
gospodin- Nenad Petković bude imenovan za izvršnog direktora JKP „Šumadija“, Radovan Erić za izvršnog direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Andreja Ilić za direktora JP „Energetika Kragujevac“?

Da Vas podsetimo:  Novo radno mesto u državnom sektoru za supruga gradonačelnice Niša

Najbolje želje
U Kragujevcu 13.januara 2021
Redakcija portala ucentar.rs“

Na ova nezgodna pitanja čekamo odgovor. I ponavljaćemo ih iz dana u dan… Ako nismo u pravu- javno ćemo se izvinuti. Ljudski je grešiti! Inače, „naš izvor tvrdi da se najverovatnije neke stvari kriju od Beograda“, ali  i od članstva pošto je krenulo lobiranje oko formiranja gradskog odbora SNS u Kragujevcu.

Izvor: UCENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime