Kristofer Hil između istorije i deponije

1
194
foto:Youtube/PrintScreen

Da je Srbija makar za promil više bila država u vreme njegovog nedavnog imenovanja, Kristofer Hil svoje penzionerske dane ne bi provodio na mestu ambasadora SAD u Srbiji. Ovo zbog svoje opskurne uloge u nedavnoj prošlosti naše zemlje i našeg naroda, pre svega na Kosovu i Metohiji, ali i u Republici Srpskoj.

A da je Srbija danas samo promil više država nego što jeste, američki ambasador bi u roku odmah bio ispraćen put Vašingtona sa kartom u jednom smeru. Ovo zbog neprimerenog istupanja u javnosti i uvredljivog deljenja lekcija Srbiji o tome šta i kako treba da razume i kako s tim u vezi da se vlada.

Srbija je, na žalost, država taman toliko koliko jeste, pa Hil ne mora da brine zbog urgentnog iseljenja i brzinskog pakovanja. Ali kad se već zadesio ovde, hajde da malo uživamo u zabavi koju nam iz dana u dan priređuje ovaj veseli diplomata od neke, hajde neka bude, polupristojne karijere.

A evo kako nas je Kristofer, i pored toga što izgleda kao malo hodajuća a malo sedeća dosada, uveseljaao u prethodnih par dana. Najpre je za televiziju N1, u kojoj se, prirodno, oseća kao kod kuće, izjavio da ne vidi mnogo dokaza da je Rusija „bilo kakav prijatelj“ Srbiji.

Na ovom pokušaju duhovitosti mu svakako treba zahvaliti, i uz to nikako ne uzeti za zlo to što nije video ono što verovatno nije ni mogao videti. Jer, niti dete zna šta je 300 kila, niti se da razume šta prijateljstvo jeste može očekivati od blaziranog Kristofera Hila. Moguće je da je on iz one priče „ko se bije taj se voli“ i obrnuto, ali je onda čudno što to ne primeni i na Rusiju i Ukrajinu. A možda je samo ciničan. Ili stvarno ne vidi. Jer, zašto bi se od nekog ko nije primetio da je država iz koje dolazi postala zemlja trećeg sveta, koja srlja iz poraza u poraz i kojoj se ceo svet, osim prepariranih EU vazala, smeje, očekivalo da išta vidi onakvim kakvo to jeste. U svakom slučaju, nije da nije ispao smešan.

Da Vas podsetimo:  DRŽ´ TE LOPOVE!

Sad viši nivo. Video, koji nam je pomogao da razumemo kakav je Kris genije. Zapis od 83 sekunde, u koje ulazi i špica od 12 sekundi, isečen je samo na 7 mesta, što znači da je ambasador Hil uspevao da održi koncentraciju u čitanju teksta u proseku punih 10 sekundi. Impresivno, nema šta. A u videu i oko njega, spektakl.

Na stranu to što nam Krstivoje Brđanin objašnjava kako je nenormalno da sused napadne suseda, iz čega neminovno proizilazi da je normalno napasti nesuseda, udaljenog 7, 8, 10, 12 hiljada kilometara, kao i da će Ukrajina sigurno trijumfovati, jer evo samo što nije, te da će nas, Srbe, ovaj rat neminovno približiti EU i SAD. Poenta je u tome što stajanje uz Ukrajinu a protiv Rusije „stavlja sve nas na pravu stranu istorije“, podučava nas Krsta Genije.

E sad, niko, pa ni narečeni Krle Brđanski, nije genije svakog dana 24 sata na dan, to znamo. Ali, omašiti baš ovoliko, možda ipak jeste pokazatelj da je vreme za penziju. Jer, biti ambasador još uvek najveće svetske sile, makar i u malenoj Srbiji, a zanemariti tananu, ali ipak vidljivu razliku između istorije i deponije, prevelik je previd.

Iz ovoga se, koliko god to može da nas zasmeje, na čemu mu još jednom hvala, ipak vidi da ambasador više nije za posao. Ali ne treba biti zlurad i naslađivati se tuđom mukom. Mnogo je plemenitije i ljudskije tragati za dobrim kompromisima, kako nas i narečeni Krsto Brdski uči. Zato evo mape puta i za njega i za državu koju predstavlja, kao i sve koji im verno služe. Ni levo, ni desno, ni u istoriju ni u deponiju, nego samo pravo, na deponiju istorije. A mi ćemo svojim putem, pa gde doguramo.

Da Vas podsetimo:  Mi smo krivi što svet ne zna pravu istinu ko je stradao u Norveškoj za vreme Drugog svetskog rata

autor:DRAGAN DOBRAŠINOVIĆ

izvor:https://iskra.co/

1 KOMENTAR

  1. Rugati se Kristoferu Hilu, znači rugati se sebi samome. On je izabran po mjeri Aleksandr Vučiću, i upravo zato može da se ponaša upravo tako kako se ponaša.
    Mi smo izabrali Vučka, ili nismo, nije bitno, ali on nam je sve …… predsednik,
    prvi ministar, skupština, sudac i tužilac , liječnik, vatrogasac……….. baš sve !! I sve to nasuprot USTAVU ! Mi svi zajedno ne uspijevamo da ga „utjeramo“ u zakonske okvire, niti da ga neminovno , kao alternativu ….. srušimo. On radi šta god hoće, što se nas tiče, a u stvari radi šta mu stranci narede, da bi zadržao toliku vlast. Nisu stranci toliko jaki, koliko smo mi slabi. Ispred očiju svih nas, on gasi Državu Srbiju i uništava Srpski Narod… a mi …. pišemo zalopojke i komentare na isto. Nije jadan Kristofer Hil, on će ostvariti svoj cilj, a mi će mo nestati zbog našeg kukavičluka !!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime