Krivične prijave protiv Vučića i Dačića

1
999

Ivica-i-Kosovo1OBELEŽAVAJUĆI Dan državnosti Republike Srbije, poslanici Skupštine Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, srpski narod na KiM i ostali nealbanski živalj, potvrđujući principijalnost i istrajnost u odbrani KiM u sastavu R. Srbije, na svečanoj sednici održanoj 15. 02. 2015. donose sledeće:

Z A K LJ U Č K E

1. Pozivajući se na Zaključak Ustavnog suda R. Srbije (objavljen u službenom glasniku R. Srbije broj 13/2015.), kojim se proglasio nenadležnim za ocenu ustavnosti i zakonitosti Briselskog sporazuma, uz obrazloženje da predstavlja politički a ne pravni akt, te stoga kao takav nema nikakvo pravno dejstvo na teritoriji R. Srbije, poslanici SAP KiM isti odbacuju kao neobavezujući i od nadležnih organa R. Srbije zahtevaju da se odlučno suprotstave i ne učestvuju u implementaciji Briselskog sporazuma, koji predstavlja ozbiljnu pretnju teritorijalnom integritetu i očuvanju Srbije i njene državnosti na teritoriji AP KiM.

2. Postignutim sporazumom o pravosuđu između predsednika Vlade R. Srbije i predsednika vlade tzv. R. Kosovo, na protivustavan način je još jedna institucija R. Srbije zamenjena institucijom tzv. R. Kosova i uspostavljen jedinstveni pravni sistem nepriznate države Kosova na celoj teritoriji KiM, ispunivši na taj način i treći opšti uslov nezavisnosti.

3. Ignorišući osnovna načela Ustava R. Srbije, važeće zakonske propise i Rezoluciju 1244 SB UN, kojom je zagarantovan suverenitet i teritorijalni integritet R. Srbije, postojeća vlast Srbije postignute sporazume o predaji KiM, pokušava da prikaže kao veliki uspeh, obmanjujući sopstveni narod da je reč o privremenim, odnosno pokrajinskim kosovskim institucijama. U stvari, reč je o nasilnom uspostavljanju vlasti nezavisne države Kosova mimo slobodno izražene volje građana na Referendumu 2012.

4. U ovom teškom istorijskom trenutku kada se institucije R. Srbije zamenjuju institucijama tzv. R. Kosova, kao produkt postignutog Briselskog sporazuma, strahujemo da naše snage neće biti dovoljne za taj veliki podvig koji će zahtevati sabornu i duhovnu snagu celog našeg naroda, pa smatramo da jedino povratak Patrijarha srpskog u drevnu Pećku Patrijaršiju može da ulije veru ne samo ovdašnjem narodu da ostane i opstane, već i prognanim da se vrate.

Da Vas podsetimo:  Dopuna obrazloženja…

5. Pozivamo stručnu i širu javnost da se pridruže srpskom narodu Kosova i Metohije u odbrani ustavno pravnog poretka R. Srbije, a tzv. poslanike, odbornike, ministre i gradonačelnike koji su izabrani po zakonima nepriznate države Kosovo da se odreknu privilegija koje im pružaju dva pravna sistema (Srbije i Kosova), podnesu neopozive ostavke i napuste tzv. institucije Kosova, a sudije i tužioce da ne podlegnu pritiscima i političkim prevarama i sačuvaju sudsku vlast R. Srbije na KiM.

6. Od predsednice Narodne Skupštine R. Srbije zahtevamo da raspiše lokalne izbore za četiri opštine na severu KiM u kojima funkcionišu privremeni organi mimo svih zakonskih propisa.

7. Još jednom izražavamo našu privrženost Ustavu i Zakonima R. Srbije i Rezoluciji 1244 SB UN i ne priznajemo nikakve druge zakone i propise koji su rezultat Briselskog sporazuma i koji su izvan ustavno pravnog poretka R. Srbije.

8. Potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013. i sporazuma o pravosuđu 2015. godine Ivica Dačić i Aleksandar Vučić kao Predsednici Vlade R. Srbije, prekršili su Ustav i zakone R. Srbije, čime su se stekli uslovi za pokretanje inicijative o prikupljanju potpisa za podnošenje krivičnih prijava.

Kosovska Mitrovica

PREDSEDNIK SKUPŠTINE Slavko Stevanović

SKK

1 KOMENTAR

  1. ova vlada je kolonijalna poslusnicka vlada Americkog Governmenta i njihovog glavnog predstavnika u Evropi Tonija Blera…ne radi u interesu Srbije vec u interesu stvaranja jos jedne kolonije Amerike…zato sa svoje strane dajem punu podrsku gospodinu Slavku Stevanovicu,predsedniku skupstine Kosovska Mitrovica…i sa svoje strane proglasavam nepoverenje korumpiranoj vladi Srbije i njenim predstavnicima…moj glas podrske….u iskrenij nadi u demokratske principe i postovanje volje gradjana Republike Srbije….za bolju Srbiju….Pomaze Bog

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime