KUD ”Balkan” iz Johanesburga – naša pobeda iz bajke…

0
1132

Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 7Bio je jednom jedan čovek i jedna želja… Kada god u nekoj knjizi naiđemo na početak ’’bio jednom…’’, obično pomislimo na nešto lepo i ostvarivo samo u snovima, ili u bajkama.

Postoje i ljudi koji sanjaju mnogo snova, neki snovi se ponekad i ostvare, a on? On je sanjao godinama jedan isti san… mladost koja u stranoj zemlji priča svoj jezik, gaji svoje običaje, peva svoje pesme i igra svoje igre…

Oni koji nisu znali da cene, da vole i da shvate veličinu toga sna, ostali su negde na margini njegovog života, a on je zajedno sa svojim igračima dospeo na pobednicki tron negde daleko u Evropi, u Španiji, zemlji čiji narod ceni i svoju i kulturnu baštinu drugih naroda, donetu iz svih krajeva sveta i koji ume da prepozna prave vrednosti

Internacionalno KUD ’’Balkan’’ iz Johanesburga osvojilo je prvo mesto na četvrtom internacionalnom festivalu folklora u Calelli, u Španiji među 17 kulturno umetničkih društava od kojih neka postoje i preko 50 godina.

KUD’’Balkan’’ osnovano je 12. decembra 2011. i prvi nastup ovog drušva je bio na proslavi Svetog Save u januaru 2012. u velikoj sali Srpske Pravoslavne Crkve u Johanesburgu.

Njegova zaljubljenost u folklor se isplatila, tako da pozivi sada dolaze sa svih strana sveta, a na nama je samo da uskladimo naše obaveze kako bismo mogli odgovoriti na one nama najprihvatljivije.

Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 14U Španiji je bilo kao u bajci, a sa priloženim fotografijama podelićemo sa Vama deo te bajke i time se istovremeno zahvaliti svima koji su nas podržali i koje naši uspesi raduju.

Naša obaveza je i da Vam uzvratimo pažnju pozivom na naš godišnji koncert koji će se održati 23. novembra 2013.

 

Tatjana Đukić,

sekretar Internacionalnog ansambla’’Balkan’’

 

Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 6

Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 4 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 10 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 12 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 15 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 1 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 2 Kud Balkan iz Johanesburga - pobednici folklornog takmicenja u Spaniji 3

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime