Kud plovi srpski brod?

0
958

titanikDesilo se upravo ono što je Evropa želelela. Upucali su svoju nogu, ali „isplatilo“ se, Rusi neće da grade Južni tok i veliki Gargamel preko okeana je zadovoljan. Rusi su i nas „otkačili“! I ko je kriv? Vučićevi tabloidni novinari već su naoštrili olovke i udarili su po Rusima. To uopšte nije slučajno.To je jasna poruka ko konroliše srpski medijski prostor i javno mnjenje. Ova pojačana medijska antiruska kampanja se dešava pod uticajem Vašingtona i Brisela.. Medijska hajka se obrušila na Rusiju i njenog predsednika, a sve po ugledu na medije iz SAD i EU, jer je odustao od Južnog toka. O raznim ružnim dešavanjima u Rusiji se može pročitati, ali zbog čega je projekat prekinut, ko je kriv za odustajanje od njega, to se ne može naći u našim „mejnstrim“ novinama.

Južni tok je za Srbiju bio životna žila kucavica, ali od samog početka u Vladi Srbije su pojedini ministri, koji i sad sede u Vladi žestoko radili na opstrukciji tog projekta, a na rečima su bili za njega. Radilo se za korist EU a protiv vlastitog naroda. U Srbiji se zna ko su ti koji su opstruirali taj projekat. Njihovi izgovori da „od Srbije ništa nije zavisilo“ su bedni, jer je Srbija mogla već da gradi gasovod sa ruskim novcem i da zaposli svoje radnike, da se nešto gradi u ovoj zemlji; do sada je moglo puno toga da se uradi, ali ne, mi hoćemo u Evropu. A Evropa je uvela Rusiji sankcije i nas prisiljava da to učinimo. Premijer AV se ponizno brani i moli EU i namrgođenu Angelu, pravu gospodaricu Evrope, da nas ne primoravaju da Rusiji uvedemo sankcije jer će to biti pogubno po našu ekonomiju i po standard Srba. Dočekali su Putina u oktobru, ulagivali mu se na najnedostojanstvenji način, Dačić ga je čak pljesnuo po ramenima, kao svog pajtosa, Nikolić se blentavo smeškao ne znajući šta ga je snašlo, a AV je izigravao i strogoću i ljubaznost. Tražio je od Putina javno pred kamerama da vidi narod kako on i sa autoritetom svetskog ranga razgovara kao sebi ravnim, dakle tražio je da mu Putin odobri izvoz srpskih (kad bismo se šalili!) Fijata u Rusiju i to propratio rečima „ja sam težak čovek“ valjda da Putinu stavi do znanja da je on odlučan, s njim se nije šaliti i neka ga Putin ne ljuti, jer on je „težak čovek“. E pa ispao je sve drugo nego težak. Putin nije došao u Srbiju s praznom torbom i s pretnjama kako mu dolaze njegovi (ne naši!!) prijatelji iz EU. Doneo je Putin poklone takve od kojih bi neki pametni i mudri političari, koji iskreno vole svoju zemlju, i žele napredak svom narodu, skakali od sreće, i bili zahvalni za takve ponude. U pitanju je bilo deset milijardi dolara za razvoj naše poljoprivrede i tri milijardi dolara za vojsku. Naš premudri, domanovićevski Vođa je to glat odbio, jer je on zaboga „težak čovek“, i kao takvom su te ponude vrlo sumnjive. Milija mu je motka iz EU koju nad njegovom i nad našim glavama drži Angela Merkel, i njihova prazna torba puna raznih ultimatuma, naredbi, zahteva, naređenja, koje naš AV smerno prihvata. Najnoviji „poklon“ iz Angeline vlade je da Srbija mora da prizna Kosovo, izniklo na srpskoj krvi, kao samostalnu državu! Rusija nas nikad nije ucenjivala, ali naš AV više voli evropsku motku i šargarepu nego prijateljsku ponudu Rusije, za čije se prijateljstvo i naravno ekonomsku saradnju, sada otimaju i Turska i Iran i Indija i Kina. A mi, mi imamo „teškog čoveka“ na čelu vlade koji je odlučio da ne skrene s EUropskog puta i da pri tom skine kožu svojim podanicima.

Da Vas podsetimo:  Oni koji su zatvorili nebo Lavrovu platiće veliku cenu – neka se raspitaju u Ukrajini

On svoj narod zbilja tretira kao podanike. Otišao je u Krupanj pre neki dan i tamo se bezrazložno izvikao na taj jadan, osiromašen narod, kome je poplava skoro sve odnela.Vikao je AV kako smanjuje plate zato „što ništa niste radili“, vikao je tako pred svojim narodom koji je skrušeno stajao pred njim i nije smeo reč da rekne, jer dokazano je, a i sam je priznao da je „težak čovek“. Obećava osiromašenom narodu da će mu samo malo uzeti od bednih plata i penzija, kako bi živeli bolje već koliko sutra, prekosutra, a najverovatnije od 2017.! Naravno. Obećanja raduju ljude a ništa ne koštaju, i greju bezazlenu dušu sirotinje, eto, premijer obećava da će biti bolje. A kad, jednog dana najverovatnije posle 2017. Dotle ko živ, ko mrtav! I otimanje penzija od bednih srpskih penzionera je još jedna izmišljotina našeg AV i njegovih glavatih gospodina i gospođa koji sede u Vladi i baš ih briga za neke procente koje treba skinuti s leđa osiromašenom narodu. Oni su zaštićeni. Njima se od plate ne oduzima. Mi imamo ministra finansija, koji je ovakvu reformu sprovodio i u Ukrajini pa vidimo kako je procvetala s njegovim reformama. E taj naš premudri ministar je izjavio da je penzionerima oduzeto više od penzije nego zaposlenima, zato što zaposleni moraju da kupuju garderobu, a penzionerima dovoljna je i ona stara. Penzionerima ništa ne treba, jedini trošak za familiju će biti trošak oko sahrane. Da li se danas još neko seća kako je nadahnuto govorio još jedan pametnjaković iz naše elite, „kralj trgova“, da će penzionere besplatno da sahranjuje, kad dođe na vlast. Izgleda da ovoj državi najviše nevolja zadaju baš penzioneri, koji nemilosrdno ugrožavaju budžet Srbije. A penzioni fond je bio pun kao brod! Ko je to potrošio i gde su pare? U taj fond su današnji penzioneri uplaćivali velika sredstva od svojih plata. Umesto na teret PIO fonda koji je prosto rečeno pokraden, penzije se isplaćuju iz budžeta te su penzioneri najveća smetnja srpskoj kasi.Zbog toga treba penzionere što više orobiti, oni su nekorisni stvorovi, ništa državi ne doprinose, a troše, troše! Ono istina, najrevnosnije ispunjavaju svoje obaveze prema državi, redovno plaćaju sve dažbine i poreze, čime se ne bi pohvalili srpski tajkuni koji izbegavaju plaćanje poreza i drugih računa a pri tom su opljačkali sve šta se opljačkati može u ovoj nesrećnoj zemlji. Šta bi bilo kad bi penzioneri solidarno bar tri meseca prestali da plaćaju državi sve one namete koje im država nabacuje?

Da Vas podsetimo:  ZABORAVLjENA VUKOVARSKA REZOLUCIJA ILI KAKO JE ZAPADNI SREM POKLONjEN HRVATIMA 1939. GODINE

Našom zemljom upravljaju MMF i stranci na našu štetu a svoju korist. Da ovo nije samo zabluda i teorija zavere razuverio nas je predsednik Nikolić pre par dana kad je izričito rekao da se od nas traži da priznamo Kosovo, ukoliko želimo da uđemo u EUropsku zajednicu.. Hoće do kraja da nas ponize i omalovaže, nije im dovoljno što je AV-ova vlada dozvolila pasoše, što je ozakonila granicu na prelazima, što je Kosovo dobilo međunarodni telefonski broj, što de jure znači da je Vlada priznala postojanje te monstrum države, ne, to im nije dovoljno treba i de facto priznati, potpisati, pečatirati tu izjavu i samom sebi oduzeti pravo da se jednog dana postavi pitanje otimačine Kosova, koje je vojnom silom, oteto i okupirano. Naš ministar inostranih poslova a sadašnji PPV (prvi potpredsednik vlade), je rekao da bi nesumnjivo bilo dobro da Srbija promeni Ustav pred ulazak u Evropsku uniju, jer bi na taj način sve primedbe ili sugestije iz EU mogle da se nađu u novom Ustavu. Eto dokaza da Srbija nije slobodna zemlja, jer nam čak i Ustav kroje birokrate iz EU! A sugestije EU su da se izbaci Kosovo iz preambule, i onda je sa Srbijom zaista gotovo. Naravno, „niko Srbiju ne uslovljava da menja najviši državni akt odmah, nakon otvaranja poglavlja 35“ kako reče ministar, ali će to pitanje doći na red. Gospođa Merkel je izričita: ili priznanje Kosova ili ništa od EUropske unije! Ivica Dačić, jedan od važnijih ministara po funkciji, jer je odgovoran za kontakte sa sztranim državnicima, ni jednom reči nije izrazio otpor prema tom ultimatumu već se na posredan način složio sa tom uvredljivom naredbom! A evropska unija se ozbiljno klima. Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao da će ukoliko bude ponovo izabran 2017, raspisati referendum o izlasku njegove zemlje iz EU. Njemu se pridružila i francuska Jovanka Orleanka, Marin Le Pen, koja je to isto rekla, ukoliko 2017 postane predsednik Francuske!

Da Vas podsetimo:  Sa svojom vojskom i obavještajnom službom Srpska će biti još stabilnija

Evropom duvaju jaki centrifugalni vetrovi, oluje, reklo bi se! Pitanje je šta će biti sa EUropskom unijom za godinu ili dve, ali to naše glavate gospodine ne uznemirava. Umesto da „smire loptu“, da malo sačekaju, da se okrenu oko sebe i da vide kud se uputio evropski brod, oni uporno žele da nas uvuku u taj Titanik, koji samo što nije potonuo.

Za www.koreni.rs

Mirjana Anđelković Lukić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime